Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розвиток інфраструктури і збільшення заробітної плати зупинить міграцію українців, - Геннадій Зубко

Дата: 26.04.2018 08:37
Кількість переглядів: 548

Фото без описуАсоціація з Євросоюзом — це в першу чергу вільне переміщення капіталів, сировини, товарів і робочої сили. Ми повинні звикати до того, що люди мають право вибирати, де їм краще жити. Але, з іншого боку, ми як європейська держава, яка хоче розвиватися, повинна створювати умови, щоб людям було комфортно жити і працювати вдома. Про це в інтерв’ю виданню «Факти» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Перше — це розвиток внутрішньої інфраструктури. Кожна людина має отримати кваліфіковану медичну допомогу, щоб його діти ходили в хороший дитсадок і вчилися в сучасній школі, чітко працював громадський транспорт, були безпечні дороги тощо. Саме реформою децентралізації ми прагнемо вирішити більшість нагальних проблем, від яких залежить якість життя українців. Другий напрямок — збільшення заробітної плати. Це непростий шлях, але поступово всі розуміють, що зарплату таки треба підвищувати, так як вже йде боротьба за кваліфіковану робочу силу», — зазначив Геннадій Зубко.

Щодо бюджетної сфери – вчителів, лікарів і військових, урядовець зазначив, що це вже зона відповідальності держави. Саме реформи освіти і медицини якраз і повинні показати вчителям і лікарям перспективи їх майбутнього. Їх дохід повинен бути показником поваги суспільства до цієї нелегкої праці, тому їх зарплати і далі будуть рости.

«Що стосується медицини, то в ході реформи найважливішим є її первинний рівень. Тому кожен сімейний лікар повинен отримати амбулаторію, обладнання, транспорт, житло і гідну заробітну плату. Я впевнений, що, маючи на обліку дві тисячі громадян, на яких виділяється державне фінансування, лікар зможе отримувати гідну зарплату», — підкреслив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що в країні мають бути створені умови, щоб кожен сільський сімейний лікар міг безпосередньо консультуватися з кардіологом, онкологом, урологом, офтальмологом і вчасно визначити, чи може він надати допомогу самостійно або йому потрібно терміново відправляти пацієнта до профільного фахівця. І створення для цього технічних умов за ініціативою президента України Петра Порошенка є ключовим питанням, яке наразі вирішується за допомогою міжнародних партнерів — Світовий банк і Уряд Канади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень