Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині лікування і реабілітацію у І півріччі пройшли 320 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва

Дата: 17.07.2018 08:36
Кількість переглядів: 596

Фото без описуНа Київщині упродовж І півріччя цього року в закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією 320 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Про це повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг Віталій Нємцев під час апаратної наради з начальниками структурних підрозділів управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області сьогодні, 16 липня.

За його словами, застраховані особи отримують зазначені послуги безоплатно, повністю за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. З бюджету Фонду фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку, пов’язаного із виконанням службових обов’язків, до відновлення здоров’я, або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби. Зокрема, за рахунок коштів Фонду забезпечується проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, оперативна медична реабілітація, санаторно-курортне лікування тощо.

Завдання цієї соціальної програми – гарантувати застрахованій особі захист на випадок травмування на робочому місці чи професійної хвороби незалежно від її фінансових можливостей. Завдяки 100% охопленню Фонд соціального страхування України забезпечує повний комплекс необхідних пацієнтам процедур, операцій, препаратів для максимальної вірогідності відновлення працездатності. Рахунки оплачуються за кошти Фонду, це одна з наших найбільш важливих статей видатків.

Також Фонд фінансує забезпечення потерпілих на виробництві спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом або побутовим обслуговуванням в залежності від потреби та ступеня обмеження життєдіяльності, здатності до самообслуговування.

Віталій Нємцев підкреслив, що за оперативними даними, з початку року управлінням Фонду соціального страхування України у Київській області здійснено виплати на спеціальний медичний догляд для 24 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, на постійний сторонній догляд – для 91 особи, на побутове обслуговування – для 90 потерпілих на виробництві. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень