Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Павло Розенко: Міністерство у справах ветеранів має акумулювати функціонал всіх міністерств щодо вирішення проблем учасників бойових дій

Дата: 25.04.2018 08:35
Кількість переглядів: 548

Фото без описуМіністерство у справах ветеранів має опікуватися усіма питаннями, які стосуються учасників бойових дій: від надання психологічної та соціальної допомоги до створення робочих місць. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на міжнародній конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя».

«Питання створення відповідного міністерства вже давно назріло, але жодним чином ми не можемо допустити створення міністерства ветеранів у тому статусі, який мала Держслужба ветеранів. Адже просто зміна вивіски – це неефективно. Ми маємо створити міністерство, яке б об’єднало функціонал всіх міністерств, яке б реально опікувалося проблемами ветеранів в усіх площинах – від надання психологічної і соціальної допомоги, до створення системи профорієнтації та робочих місць тощо», - сказав він.

Павло Розенко нагадав, що за останні роки Уряд децентралізував та суттєво спростив процедуру отримання статусу учасника АТО та збільшив розміри соціальних допомог. «Ми суттєво скоротили процедуру отримання статусу учасника АТО. Ми децентралізували цей процес, - сказав Віце-прем’єр-міністр, зазначивши, що на сьогодні вже понад 340 тисяч бійців отримали статус учасника АТО і мають право на отримання належних пільг. - Розмір соціальної допомоги сьогодні зріс більш ніж удвічі і зараз складає понад 1 млн 300 тис. грн на кожного загиблого. Ми встановили відповідні виплати, в тому числі й людям, які отримали інвалідність. Розміри допомоги, які ми ввели у 2014-2015 році, зараз проіндексовані і по першій групі інвалідності така допомога складає понад 700 тис. грн, по другій групі – практично 530 тис. грн, а по третій – 440 тис. грн".

Віце-прем’єр-міністр також повідомив, що більше тисячі учасників АТО забезпечені протезуванням та технічними або іншими засобами реабілітації. "На сьогодні ми вже можемо сказати, що понад тисячу бійців отримали високоякісну допомогу в напрямку протезування, забезпечення протезуванням або технічними та іншими засобами реабілітації", - заявив Павло Розенко. Він наголосив, що держава на 100% гарантує надання протезування в Україні, а також надає допомогу для протезування за кордоном.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень