Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СЕЛЯНИН ОТРИМАЄ ВІД УРЯДУ 2 500 ГРН НА УТРИМАННЯ ТЕЛЯТ

Дата: 08.02.2018 08:35
Кількість переглядів: 470

Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України було прийняте рішення, яке забезпечить підтримку аграрного сектора країни по 5 важливим напрямкам на загальну суму 6,3 млрд грн. Це дозволить наростити обсяги сільськогосподарського виробництва, збільшити поголів’я і здешевити утримання худоби,  здешевити сільськогосподарську техніку для аграріїв, стимулювати садівництво і виноградарство, а також сприятиме розвитку фермерства в Україні. Також ця програма сприятиме економічному зростанню країни, створенню робочих місць та позитивно вплине на ціни на харчові продукти в Україні.

«Це ті конкретні програми, які ви можете використовувати вже у 2018 році. Також ми мінімізуємо вплив чиновників. Будуть впливати фермерські асоціації і задіяні банківські програм. Я зацікавлений у тому, щоб фермерських господарств стало більше. Це наша спільна мета», - звернувся Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман до аграріїв. Також він наголосив, що ці програми починають діяти вже з завтрашнього дня. Завдяки урядовій ініціативі доля фермерських господарств в структурі АПК України може збільшитись вдвічі.

Здешевлення с/г техніки

Уряд спрямовує 945 млн грн. на здешевлення сільськогосподарської техніки для аграріїв. Це  дозволить сільгоспвиробникам придбати 5050 одиниць вітчизняної сільгосптехніки за суттєво нижчою ціною. Держава компенсуватиме 25% вартості техніки великим сільгоспвиробникам , а фермерам – 40%, що сприятиме не лише розвитку аграрного сектору, а й дозволить на 20% наростити її виробництво, адже програмою буде охоплений кожен покупець вітчизняної сільськогосподарської техніки.

Дотації на утримання худоби

4 млрд грн направляє Уряд на розвиток українського тваринництва. Надається підтримка як агровиробникам, так і для громадян, які утримують молодняк ВРХ.

Громадяни, які утримують молодняк ВРХ, отримають 700 млн грн  державної підтримки, або 2500 грн на голову молочної корови  трьома траншами. Агровиробники, які утримують молочних корів, отримають 500 млн грн  державної підтримки, або 1500 грн на голову молочної корови  двома траншами.

Ця ініціатива Уряду  дозволить здешевити утримання 700 000 голів ВРХ для населення та агровиробників та збільшити в сільськогосподарських підприємствах поголів’я ВРХ на 11%, свиней на 18%, овець на 6%. Метою Уряду також є збільшення середньої продуктивності молочного ВРХ з 4000 літрів/рік до 7000-9000 літрів /рік.

Агровиробники отримають 50% компенсацію вартості високопродуктивного поголів’я, а також біологічного матеріалу та ембріонів на суму 300 млн грн.2,5 млрд грн агровиробникам буде компенсовано на будівництво або реконструкцію тваринницьких комплексів.  Йдеться про 25% компенсацію тіла кредиту, залученого на будівництво або реконструкцію комплексів в галузях свинарства, птахівництва та ВРХ, 30% відшкодування вартості введених в експлуатацію тваринницьких комплексів, побудованих без залучення кредитних коштів та до 3% здешевлення кредитних ресурсів, залучених на проекти із розвитку аквакультури,  вівчарства, козівництва

Розвиток фермерських господарств

1 млрд грн виділяє Уряд на підтримку фермерів, що дозволить здешевити кредити до 1,5 облікової ставки НБУ, отримати 100% компенсацію вартості насіння та 90% компенсація вартості дорадчих послуг. При цьому таку підтримку отримають не великі латифундисти, а фермери з земельним банком до 500 га. Це стимулюватиме розвиток фермерства в Україні.

Підтримка кооперативів

Для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Уряд запускає програму підтримки садівництва, ягідництва, заготівлі молока і м’яса, будівництво овоче- та фруктосховищ на умовах спів фінансування проектів. 70% витрат на придбання обладнання  компенсує держава.

Розвиток садівництва та виноградарства

Обсяг державної підтримки садівництва і виноградарства у 2018 році складе 300 млн грн. Це дозволить компенсувати 80% вартості саджанців і збільшити на 3 100 га площі садів, ягідників, виноградників вже до кінця року.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень