Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент закликав усіх українців молитися за полонених українських моряків

Дата: 03.12.2018 08:31
Кількість переглядів: 621

Президент Петро Порошенко під  час робочої поїздки  на Хмельниччину  відвідав храм «Всіх Святих землі Української» Української Православної Церкви Київського Патріархату, де взяв участь у молитві з військовими капеланами та жителями Хмельницька.

Глава держави закликав усіх українців молитися за захоплених росіянами в полон українських моряків та усіх полонених і ув’язнених в російських в’язницях.

«Ви знаєте, що 25 листопада 24 українських героя потрапили в полон до країни-агресора. Українці зараз перебувають в полоні і в окупованому Криму, і в підвалах окупованого Донецька і Луганська як політичні в’язні в московських в’язницях. У мене прохання – моліться за них. Вони потребують і допомоги і підтримки. Вони справжні українські герої», - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що він як Президент і вся українська влада буде робити все можливе, щоб їх звільнити.

«Ми підняли увесь світ зараз для того, щоб повернути їх додому. Я хотів би, щоб вони зараз це почули», - сказав Президент.   

Президент після спільної молитви поспілкувався з місцевими мешканцями та ще раз наголосив на важливості для України рішення Вселенського Патріарха щодо надання Томосу про помісну автокефальну православну церкву і проведення Собору. «Україна більше не буде мати церкву, яка керується з Москви. І в українських церквах не будуть більше молитися за російську владу і за російське воїнство, а будуть молитися за Україну і український народ – за його щастя, за волю. І дуже важливо, що Господь почув наші молитви», - зауважив він. Президент подякував мешканцям Хмельницька за підтримку єдиної церкви в Україні.

«Хочу сказати, що це не маленька, а велика наша перемога – перемога поколінь українців. Наголошую, не з 1991 року, і не 332 роки тому, а з Дня Хрещення», – наголосив Глава держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень