Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інклюзивна освіта – іспит країни, щоб бути європейською і цивілізованою – Президент перед освітянами

Дата: 22.08.2018 08:29
Кількість переглядів: 532

«Ви маєте потужного агента в моїй родині. Бо зранку до вечора Марина Анатоліївна чітко питає мене, що я зробив для інклюзивної освіти», - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад». «Саме так і вас мають питати. Тільки тоді буде успіх», - додав Президент.

Глава держави нагадав, що у новому Законі «Про освіту» закріплені гарантії навчання дітей та молоді з особливими освітніми потребами нарівні з іншими учнями в інклюзивному освітньому середовищі. При цьому він зазначив, що цьому питанню приділяє особливу увагу та багато робить для запровадження інклюзивної освіти в Україні його дружина – Марина Порошенко.

Президент повідомив, що цього року планується відкриття 8212 інклюзивних класів, що на 40% більше, ніж у попередній рік.

«Звертаю вашу увагу – за один рік. Це мені Марина точно сказала – за один рік ми збільшили кількість класів на 40%. Уявіть собі кількість людей, яких ми повернули до нормального життя. Ми з шаною та повагою ставимося до людей з особливими потребами», - наголосив Петро Порошенко.

«Це не просто ставлення учня, директора школи чи міністра. Це ставлення країни. Це іспит країни на те, щоб бути європейською і цивілізованою», - підсумував Президент, говорячи про запровадження інклюзивної освіти. «У нас більше не буде жодної нової школи, яка не відповідає потребам дітей з особливими потребами», - наголосив він.

Глава держави зазначив, що ще не всюди вирішена проблема непристосованості навчальних закладів для навчання дітей з особливими потребами. Він звернувся до Уряду та місцевих органів влади ще більше уваги приділити прискоренню виконанню відповідних програм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень