Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наша спільна справа – завершити процедуру створення антикорупційного суду в 2018 році – Президент

Дата: 08.06.2018 08:27
Кількість переглядів: 509

«Антикорупційний суд з таким рівнем незалежності, з таким рівнем захисту, з таким, я сподіваюсь, рівнем ефективності, ми маємо зробити якомога швидше. Дехто мене критикував, коли я звернувся з проханням завершити процедуру створення антикорупційного суду в Україні вже в 2018 році. Це не є обіцянка. Це є наша з вами спільна справа», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді після ухвалення Закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Глава держави звернувся до Уряду і Міністерства фінансів ухвалити необхідні рішення, щоб відкрити фінансування зі створення антикорупційного суду.

Президент також закликав міжнародні організації «запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії судів відповідних кандидатів до Міжнародної ради експертів, які будуть відігравати центральну роль у формуванні суду разом з Вищою кваліфікаційною комісією судів».

«Хочу звернутися до кандидатів-українців, які представляють народ України, із суддівського корпусу, з адвокатського корпусу, з науковців – не бійтеся брати участь в конкурсі. Служіть Україні. Забезпечте функціонування ефективного і незалежного антикорупційного суду. Бо тільки через вашу байдужість це може не відбутися», - зауважив Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень