Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАПРАВЛЕНО ЗВЕРНЕННЯ ДО УРЯДУ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПЕРЕВІРОК НА ПІДПРИЄМСТВАХ УЗИНСЬКОЇ ОТГ

Дата: 03.06.2019 08:20
Кількість переглядів: 1164

Під головуванням очільника Київщини Олександра Терещука відбулось засідання робочої групи з екологічних проблем в Узинській ОТГ. Зокрема, незадовільного стану навколишнього природного середовища та його негативного впливу на здоров’я місцевих жителів.

Участь в засіданні взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів КОДА та усіх контролюючих органів – Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, ДФС, ДСНС, ДАБІ, та громадськості.

Стаціонарний пост екологічного моніторингу довкілля тривалий час фіксує перевищення рівня шкідливих речовин в повітрі на території Узинської ОТГ. Аналогічні показники зафіксовано пересувною лабораторією Департаменту екології та природних ресурсів, яка виїхала до ОТГ за дорученням голови КОДА.

Наразі головою Облдержадміністрації Олександром Терещуком вже направлено кілька звернень до Кабміну із проханням надати дозвіл на проведення низки необхідних експертиз на підприємствах Узинської ОТГ. Зокрема екологічні перевірки планується провести на: ТДВ «Узинський цукровий комбінат», ТОВ «Антонівський м’ясокомбінат», ТОВ «Узин-Агроінвест», ПОП «Агрофірма Узинська», ТОВ «Візит» та КП «Виробниче управління житлово-комунального господарства».

Нагадаємо, минулого тижня в Узинській ОТГ пройшла акція громадського протесту з приводу забруднення довкілля місцевими підприємствами. Жителі висловили своє обурення небезпечним екологічним станом на території об’єднаної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень