Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЧОТИРИ ЛІКАРНІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ СУЧАСНІ АПАРАТИ «ШТУЧНА НИРКА»

Дата: 27.12.2018 08:00
Кількість переглядів: 727

Фото без описуДонедавна в Київській області була відсутня токсикологічна служба. Апарат «штучна нирка» мала лише Київська обласна клінічна лікарня №1, та і той почав виходити з ладу. Дуже важливий чинник для вчасної допомоги постраждалій людині – відстань, обласна лікарня розташована в місті Києві. А для віддалених районів Київщини – шлях не близький, особливо, коли життя йде на лічені хвилини. При різних видах отруєнь, при шокових станах, пацієнтам не завжди була можливість у повній мірі надавати своєчасну медичну допомогу по детоксикації організму і підтримці важливих життєвих функцій.

Тому, як зазначає заступник голови Київської обласної державної адміністрації Алла Арешкович, комплексною програмою «Здоров’я Київщини 2018-2020 рр» на нинішній рік було перебачено закупівлю апаратів «штучна нирка» при гострих станах.

«Це апарат, який проводить діаліз очищення крові без системи водоочистки. Він абсолютно автономний і має можливість, при потребі, транспортування до інших закладів», – пишається Алла АрешковичІніціював закупівлю чотирьох надсучасних апаратів, яка використовується при гострих станах, головний позаштатний токсиколог області Сергій Недашківський.

«Ми прискіпливо моніторили ринок, щоб закупити саме ту модель, яка буде зручна у використанні. Перші чотири надсучасні апарати були закуплені по ціні середньоринковій, що дуже приємно», – каже Алла Арешкович.

Однією з умов закупівлі, було навчання медичних працівників, які працюватимуть на цих апаратах. Четверо фахівців пройшли стажування за кордоном безкоштовно і отримала відповідні сертифікати. На сьогодні завершується процедура закупівлі розхідних матеріалів і лікарні, які отримали апарати «штучна нирка», будуть забезпечені витратними матеріалами.

Цьогоріч отримали апарати «штучна нирка»: Білоцерківська міська лікарня №2, Броварська і Вишгородська центральні районні лікарні та Київська обласна клінічна лікарня №1, яка надає третинний рівень медичної допомоги. Лікарні були обрані таким чином аби охопити по можливості усю область.

Для довідки: штучна нирка – апарат для виведення з крові хворого токсичних продуктів обміну речовин, які накопичуються при важкому ураженні нирок (гостра та хронічна ниркова недостатність).

Департамент охорони здоров’я КОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень