Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Малий бізнес району сплатив до бюджетів усіх рівнів 452,6 млн грн

Дата: 10.02.2019 20:03
Кількість переглядів: 551

Фото без описуБілоцерківською районною радою прийнято Програму розвитку малого і середнього підприємництва  в Білоцерківському районі на 2017-2018  роки. В цьому програмному документі визначено основні завдання, спрямовані  на посилення ролі малого підприємництва у реалізації політики економічного зростання та розв’язання найгостріших соціальних проблем. Адже перевагою малого бізнесу є мобільність, швидка адаптація до нових умов. Також малий бізнес сприяє насичення ринку товарами та послугами, сприяє позитивним економічним та соціальним тенденціям.

 

Підсумки виконання Програми заслухано на одній з оперативних нарад у голови Білоцерківської районної державної адміністрації. Як доповіла в.о. начальника економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Криворучко, за період дії Програми закріпилась позитивна тенденція розвитку малого підприємництва, про це  свідчить динаміка основних показників.

За її словами, на початок року зареєстровано  3067 суб’єктів малого і середнього підприємництва, з них 1821 - фізичних осіб-підприємців, 1246 – юридичних осіб. Питома вага найманих працівників малого бізнесу складає 65 %. Надходження до бюджетів різних рівнів становить 452,6 млн грн., з них юридичними особами – 420,4 млн грн. Нарощування обсягів промислового виробництва здійснювалось переважно за рахунок харчової промисловості, виробництва деревини та виробів з деревини.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування працюють над питаннями по залученню безробітних до підприємницької діяльності. Допомогу по безробіттю для відкриття власної справи отримали 2 безробітних. Доречі, це  учасники антитерористичної операції на Сході України, жителі с. Озерна та с. Трушки. 12 безробітних працевлаштовано із компенсацією суми єдиного соціального внеску.  

Втім, попри позитивні напрацювання, є ще багато причин, що стримують  розвиток малого та середнього бізнесу. Зокрема, мова йде про  відсутність ефективних механізмів підтримки з боку держави. Зокрема, неефективність законодавства з питань розвитку підприємництва,  недостатня державна фінансово-кредитна та майнова підтримка малих підприємств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень