Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Руслан Кравченко: На Київщині запровадять проєкт супроводу реінтеграції ветеранів в професійному та соціальному розвитку

Дата: 25.07.2024 17:23
Кількість переглядів: 50

На зображенні може бути: 10 людей та текстСпеціальні ветеранські хаби організують на базі 8 освітніх закладів регіону. Київська обласна військова адміністрація розробила проєкт супроводу реінтеграції ветеранів війни та членів їхніх родин, щоб допомогти їм адаптуватися до мирного життя і повернутися до трудової діяльності. Його реалізація передбачена змінами до Комплексної програми «Конкурентоспроможна Київщина» на 2022-2024 роки, яку на засіданні сесії Київської обласної ради підтримали депутати.

«Ветеранські хаби стануть  майданчиками для нетворкінгу та отримання консультацій, індивідуальної підтримки, планування кар’єри та підготовки до ринку праці. У закладах професійно-технічної освіти запровадять менторські програми для ветеранів і ветеранок та їхніх рідних з навчання та сприяння працевлаштуванню, а також їх перекваліфікації», – розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко

Крім цього, буде організована школа підприємництва – навчальний курс для підприємців-початківців та охочих започаткувати власну справу. Завдяки цьому ветерани отримають можливість скористатись урядовою програмою «єРобота». Зокрема, отримати Грант для ветеранів та членів їхніх сімей або грант на створення/розвиток власного бізнесу.

 До речі, зміни до Комплексної програми «Конкурентоспроможна Київщина» також передбачають нові інструменти стимулювання працевлаштування наших Захисників. Прийом на роботу учасників бойових дій став новим критерієм рейтингового відбору суб’єктів підприємництва, яким  за рахунок обласного бюджету додатково відшкодовуватимуть частину відсотків до рівня 0% в рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». 

Поширюватимуть інформацію про проєкт Київський обласний центр зайнятості та його територіальні підрозділи, офіси «Зроблено в Україні» та ЦНАПИ регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень