Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Традиції народні зберігаємо – про майбутнє дбаємо!

Дата: 22.12.2022 15:58
Кількість переглядів: 219

Фото без описуУкраїнський народ має свої славні традиції, які передаються з поколінь у покоління. Це та особлива ниточка, яка не дає втратити народну самобутність і культуру. 

І хоча зараз настрій у всіх не зовсім святковий через військовий терор, влаштований нам росією, працівники КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей» вирішили не відступати від традицій і провели чергове театралізоване дійство, спрямоване на збереження та відродження народних звичаїв та обрядів.

Захід під назвою «Зимові свята шануємо, знаємо, традиції свого народу пам’ятаємо» було проведено у стінах музею сьогодні, 22 грудня. Ця дата вибрана не випадково – це день зимового сонцестояння. Від сьогодні починається поступове збільшення світлового дня. Для України, яку щодня окупанти намагаються занурити у темряву, це глибоко символічно – віра в те, що за найтемнішою ніччю приходить світлий день, додає стійкості та незламності.

На цьому наголошувала у своєму вітальному слові і начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, яка була запрошена на дійство.

-  Це наші гарні традиції. І їх потрібно підтримувати. Вважаю, що вони є отією основою, на якій ми тримаємося, отим джерелом, яке надихає творити,  отією ниточкою, що зв’язує минулі і майбутні покоління. Користуючись нагодою, щиро дякую всім працівникам музею за збереження народних традицій. Ви – справжній храм культури, тож оберігайте і примножуйте ті надбання, які ми маємо, - наголосила керівник району.

Гості заходу змогли поринути у світ українських обрядових пісень та звичаїв, мистецьки представлених колективом музею. Бодай на кілька хвилин, але відвідувачі музею повернулися у минуле та знову побували на свят-дівочі у день Катерини та Андрійових вечорницях. Зазирнули вони і до січневої Меланки. Так, поєднуючи минуле і майбутнє, радість і тривогу,  живе нині Україна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень