Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги абітурієнтів та їхніх батьків: запрацював чат-бот «Вступ без хабарів»

Дата: 03.08.2022 10:01
Кількість переглядів: 372

Фото без описуНаціональне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що запрацював чат-бот «Вступ без хабарів» (@VstupBezHabarivBot). Він допоможе абітурієнтам та їхнім батькам розібратися з можливими корупційними ризиками, а також як швидко і легко повідомити про корупцію. 

Інформаційний чат-бот був створений НАЗК у співпраці з Асоціацією юридичних клінік України.
Він допоможе абітурієнтам та їхнім батькам розібратися з можливими корупційними ризиками, а також як швидко і легко повідомити про корупцію. 

Окрім того, чат-бот має функціонал для антикорупційних уповноважених закладів вищої освіти та допоможе швидко знайти детальний опис корупційних ризиків і заходи для їх мінімізації. 
Платформа чат-боту розміщена у Telegram, що робить його легким у використанні. 
Як чат-бот допоможе абітурієнтам і  батькам? 
Інструмент дозволить швидко розібратися з правами вступника, етапами вступної кампанії (з можливістю підключення функції сповіщення), електронним кабінетом вступника, переліком контактів  будь-якого закладу вищої освіти замість навчального закладу України.

Також абітурієнти та їхні батьки зможуть легко дізнатися, куди і  як правильно подавати повідомлення про корупцію: до закладів освіти, Міністерства освіти і науки України, Освітньому Омбудсмену чи до Національної поліції України.

Який функціонал доступний для антикорупційних уповноважених ЗВО?
За допомогою чат-боту уповноважені зможуть швидко знайти детальний опис і заходи впливу на корупційні ризики вступної кампанії 2022, які стосуються:
–   організації вступної кампанії;
–   впливу на адміністрацію чи приймальну комісію;
–   внутрішні вступні випробування;
–   фальсифікацію результатів оцінювання, мотиваційного листа/співбесіди;
–   плагіат та компіляцію;
–   інші порушення.
Також уповноважені можуть скористатися опцією онлайн-консультування, щоб швидко зв’язатися з НАЗК у разі виникнення додаткових запитань.  

Чат-бот розроблений  Асоціацією юридичних клінік України у співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) – провідної антикорупційної програми в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень