Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Білоцерківської районної військової адміністрації з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2022 10:12
Кількість переглядів: 278

Фото без описуШановні жителі Білоцерківщини!

8 і 9 травня Україна, як і вся прогресивна спільнота відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Крім того, слабкість, страх і нерішучість західного світу заохочували агресорів до все більшого масштабу злочинів.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. І ми категорично проти намагань рф привласнити перемогу над нацизмом. Це спільна перемога десятків країн і народів.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня разом з усією Європою.

Відзначаючи День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми схиляємо голови в пошані перед світлою пам'яттю тих, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї жахливої війни.

На жаль, цьогорічну річницю перемогу над нацизмом ми зустрічаємо у тривожний час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни та боротися за щасливе майбутнє наших дітей.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Те, що творять російські війська на українській землі, є геноцидом українського народом, свідомим знищенням наших громадян, наших міст, селищ та сіл, усього живого, що є на території України. І сьогодні ми твердо віримо у перемогу над окупантом.

Ми не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. І наші Збройні Сили, які вражають увесь світ своєю міццю та стійкістю, ціною неймовірних зусиль звільняють рідну землю від чужинців.

З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щиро зичу всім нам перемоги над російськими окупантами.

Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях кожного з нас ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни. Тільки разом, у порозумінні та злагоді, натхненно та згуртовано, ми збудуємо сильну, заможну, непоборну Україну!

Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

Слава Україні!

З повагою начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень