Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківську громаду відвідав Міністр освіти і науки України

Дата: 18.01.2022 20:11
Кількість переглядів: 589

Фото без описуСьогодні, 18 січня, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет здійснив  робочий візит у заклади освіти Білоцерківської громади.  

Під час управлінського вояжу «Освіта Київщини – територія успіху» Міністра супроводжували заступник міністра  освіти і науки України Віра Рогова, заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, міський голова Генадій Дикий та секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун.

У рамках візиту Сергій Шкарлет відвідав декілька  навчальних закладів Білої Церкви, які дають кваліфіковану професійну освіту випускникам шкіл і здобули заслужений авторитет на теренах Київщини, зокрема Державний професійно-технічний навчальний заклад «Білоцерківське  вище професійне училище будівництва та сервісу», де здійснив огляд навчально-практичного центру з підготовки робітничих кадрів  за професіями  «Кухар» та «Кондитер».

За тим, у державному професійному-технічному навчальному закладі «Білоцерківський професійний ліцей» гості познайомилися із сучасною матеріальною базою  новоствореного навчально-практичного центру електроніки та програмування  з підготовки робітничих кадрів за професіями «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електроніка)», «Радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

У Білоцерківському коледжі сервісу та дизайну Міністр та супроводжуючі особи ознайомилися з результатами впровадження базових компонентів  концепції «СІМ НОТ»: Національний Освітній Технопарк в Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну. ЇЇ головна мета -  посилення інтеграції освіти, науки, бізнесу та надання якісних освітніх послуг.

З міжнародною діяльністю провідних науковців та роботою студентського самоврядування Міністр під час візиту ознайомився з Білоцерківським національним аграрним університетом, який є одним із провідних аграрних закладів вищої освіти України.

Завершилася поїздка у Шкарівському опорному ліцеї-гімназії Білоцерківської міської ради, де ознайомились з умовами навчання в початковій школі. Зокрема відвідали навчальні кабінети закладу, шкільний бібліотечно-інформаційний центр, актову залу та їдальню.

Підбиваючи підсумки візиту Сергій Шкарлет зазначив,що приємно бачити реалізацію реформи професійної освіти в дії. Сучасні умови мотивують молодь обирати цікаві професії, які дозволяють отримувати гідну заробітну плату на ринку праці та стати затребуваними спеціалістами. Саме молоді фахівці формують потужний людський капітал і розвивають економіку країни.

«Лише спільними зусиллями можливо вирішити важливі питання з розбудови якісної системи освіти» - зазначила Людмила Мерзлюк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень