Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хвиля захворюваності  COVID-19 в Білоцерківському районі пішла на спад

Дата: 25.11.2021 14:09
Кількість переглядів: 403

Фото без описуПро це членам колегії доповіла завідувач сектору охорони здоров'я райдержадміністрації  Юлія Богатиренко під час розгляду питання про стан  протидії поширенню коронавірусної інфекції та проходження кампанії з вакцинації проти COVID-19 у Білоцерківському районі.

Так, за даними на ранок 24 листопада на стаціонарному лікуванні в медичних закладах району  перебувала 552 особи, що на 43 особи менше, ніж за попередню добу. Загалом же у районі на COVID-19 наразі хворіють 2566 осіб, що також на 257 осіб менше в порівнянні з даними попередньої доби.

Станом на 24.11.21 р. завантаженість ліжок у медичних закладах Білоцерківського району, що надають допомогу ковід-хворим, становить 60%. Зокрема:

- у КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня»  Маловільшанської сільської ради – із  150 ліжкомісць, визначених для прийому ковід-хворих, зайнято 105;

- у КНП Білоцерківська міська лікарня №1 та №3 – із 400 розгорнутих ліжок зайнято 273;

- у КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» із 120 розгорнутих ліжок зайнято 58;

- у КНП Сквирської міської ради "Сквирська центральна міська лікарня" зайнято 55 ліжок із 130 розгорнутих;

- у КНП «Тетіївська центральна лікарня» Тетіївської міської ради заповнено 61 ліжко із 120 розгорнутих.

Майже всі хворі потребують кисневої підтримки. Саме тому питання забезпечення зазначених лікарень медичним киснем перебуває під постійним контролем керівництва району.

За інформацією, доведеною під час засідання членом колегії, директором «Білоцерківська центральна районна лікарня»  Маловільшанської сільської ради Олександром Лопотом, наразі перебоїв із забезпеченням необхідними об’ємами кисню немає. Всього ж за період з жовтня 2020 року по листопад 2021 року у медичному закладі було проліковано 2129 ковід-хворих, на лікування яких було витрачено майже 33 млн гривень, котрі за інших умов були б спрямовані на підвищення якості надання медичних послуг жителям району. Саме тому лікар наголосив на важливості і необхідності вакцинації як єдиного і дієвого засобу протидії коронавірусній інфекції. За словами Олександра Лопота наразі провакциновано 92,7% медичних працівників лікарні. Решта або нещодавно перехворіли, або ж мають підтверджені протипоказання до вакцинації.

Відрадно, що жителі району дослухаються до порад лікарів і станом на 24 листопада 2021 року у Білоцерківському районі «зелені» сертифікати, які засвідчують про отримання двох доз вакцини проти COVID-19, мають 46,4% осіб, які за віком підлягають щепленню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень