Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виробничий травматизм і профілактика страхових випадків за І півріччя 2021 року

Дата: 02.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 503

Одним з основних показників стану охорони праці є рівень виробничого травматизму та професійної захворюваності. За перше півріччя 2021 року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надійшло та зареєстровано 676 повідомлень (39 - зі смертельним наслідком) про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння).

 

У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість повідомлень збільшилась у 2 рази, а кількість повідомлень про випадки зі смертельним наслідком - в 1,4 рази. Це зумовлено випадками інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2) та розслідуються як випадки гострого професійного захворювання. Повідомлень про такі випадки з початку року зареєстровано 561 (20 – зі смертельним наслідком), що складає 83% від їх загальної кількості.

 

Найбільша кількість повідомлень про випадки гострого професійного захворювання COVID-19 зареєстровано у відділенні у місті Біла Церква, Білоцерківському, Вишгородському, Ірпінському відділенні, Фастівському відділеннях. Кількість повідомлень у цих відділеннях складає 70% від кількості повідомлень по Київській області.

 

Відділеннями управління зареєстровано 649 (з них 19 – смертельно) потерпілих від нещасних випадків на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1, пов’язані з виробництвом. За перше півріччя 2021 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість страхових нещасних випадків збільшилась у 6,3 рази , кількість смертельно травмованих осіб збільшилась у 3,2 рази. Збільшення рівня страхових нещасних випадків у порівнянні з відповідним періодом минулого року сталося внаслідок значної кількості гострих професійних захворювань внаслідок зараження коронавірусом SARS-CoV-2 медичних працівників закладів охорони здоров’я Київщини та відповідно складених за результатами завершених розслідувань актів форми Н-1/П (583, із смертельним наслідком – 15).

 

Найбільше потерпілих у страхових нещасних випадках (найбільше завершено розслідувань) зареєстровано у відділеннях м. Біла Церква, Фастівському, Білоцерківському, Ірпінському, Бориспільському. На ці пять відділень припадає 63,6% всіх потерпілих у страхових нещасних випадках по управлінню.

Найбільше потерпілих із смертельним наслідком у страхових нещасних випадках зареєстровано у двох відділеннях управління – Білоцерківському та відділенні у м. Біла Церква.

 

На підприємствах Київщини кількість потерпілих у страхових нещасних випадках і гострих профзахворюваннях становить – 107 чоловіків та 540 жінок.

 

Найбільше нещасних випадків і гострих профзахворювань сталося з працівниками таких професій як сестра медична (брат медичний), сестра медична (брат медичний) стаціонару, лікар загальної практики - сімейний лікар, молодша медична сестра (санітарка, санітарка-прибиральниця, санітарка-буфетниця та ін.), молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими.

 

Серед причин страхових нещасних випадків переважають організаційні –41,4% (295) нещасних випадків. Через психофізіологічні причини сталося 18% (117), технічні причини – 6,3% (41), техногенні, природні, екологічні та соціальні причини – 0,6% (3), інші причини – 29,7% (193) нещасних випадків.

 

Основними видами подій, які призвели до страхових нещасних випадків є контакт з інфекційними хворими, інфікованими матеріалами чи переносниками захворювань 90,4%, падіння потерпілого під час пересування – 3,2% та дорожньо-транспортна пригода на дорогах (шляхах) загального користування – 0,8%.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень