Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19: кількість інфікованих зменшується,  а бажаючих вакцинуватися – зростає

Дата: 07.06.2021 14:52
Кількість переглядів: 353

Фото без описуТакими є підсумки аналізу ситуації щодо протидії та запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19  у Білоцерківському районі, підготовленого для розгляду на оперативній нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації.

 

Як зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, доповідаючи керівнику району про стан справ, кількість хворих на коронавірусну інфекцію продовжує зменшуватися. Так, за  даними Київського обласного лабораторного центру за минулу добу, 6 червня, підтверджено лише 1 випадок COVID-19  серед жителів Білоцерківського району.

Жодного хворого з коронавірусною інфекцією та ускладненнями, спричиненими COVID-19,  не було госпіталізовано впродовж минулого тижня до КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради. На цьому акцентував увагу учасників наради керівник закладу Олександр Лопот. Цей факт має місце вперше з жовтня минулого року, відколи лікарня була перепрофільована під ковід-госпіталь. Як зазначив лікар, наразі в закладі перебуває лише 10 пацієнтів.

Натомість набирає обертів процес вакцинації населення. За словами заступника директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Ірини Духновської, у Білоцерківському районі, як і у всій країні, наразі щеплення від COVID-19 здійснюється кількома вакцинами: CoronaVacPfizer і  AstraZeneca. Окрім людей старшого віку (65+), освітян, працівників медицини, соціальної сфери, поліції та інших силових структур, вакцину отримують ті, хто записався через систему «Дія». У громадах району щеплення проводять кілька спеціально навчених бригад медиків.

– Хочу наголосити, що чутки, які поширюються соцмережами, про нібито високу смертність серед населення, яке отримало вакцину від COVID-19, є абсолютно безпідставними, - наголосила Ірина Духновська. – Як і  твердження того, що вакцинування спричиняє захворювання на COVID-19. Адже людина вже може бути інфікованою і не підозрювати того. Крім того, не слід відкидати і хронічні захворювання, які можуть також викликати ускладнення.  Допускається, що організм може реагувати на введення вакцини. Загальна слабкість, біль у місці інєкції або підвищення температури - це звичайна реакція на вакцину від COVID-19. Ці симптоми зникають за кілька днів після вакцинації. Але ж аналогічну реакцію може викликати й щеплення від будь-якої іншої інфекції. Так виробляється імунна відповідь на введення вакцини. Наразі через КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» вакцину від коронавірусу отримали 956 осіб. І жоден вакцинований, наголошую: жоден (!), не був госпіталізований з ускладненнями.  Не кажучи вже про летальні випадки, причиною яких стало щеплення від COVID-19. Їх у районі не було. Тому вакцинації не потрібно боятися. Це визнаний у світі метод боротьби з пандемією. І для мене, як лікаря, втішним є той факт, що щоденно серед жителів району зростає кількість бажаючих вакцинуватися. Значить  є всі шанси невдовзі перемогти COVID-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень