Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк взяла участь у першому засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 03.06.2021 16:57
Кількість переглядів: 530

Фото без опису3 червня відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного Президентом України Володимиром Зеленським.


Захід проходив у місті  Хмельницький, проте лідери міських та сільських громад,  голови районних рад та адміністрацій з усіх регіонів України змогли долучитися до роботи у форматі онлайн. Зокрема, участь у засіданні взяли  голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та очільники громад  Білоцерківського району.

До порядку денного засідання були включені питання, які непокоять і керівництво держави, і представників влади на місцях. Зокрема,   стан фінансування районних рад, готовність до початку опалюваного сезону, передача освітньо-професійних училищ та інших об’єктів на баланс місцевих громад, реформування системи всієї будівельної сфери, зокрема, запровадження тотальної цифровізації у сфері будівництва.

Глава держави, виступаючи перед учасниками засідання, зазначив,   що на місцеве самоврядування ще чекають реформи. Наразі йде напрацювання  законопроєктів, які сприятимуть оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів. 

В  обговоренні питань, які наразі є актуальними для представників місцевої влади, взяли участь  Львівський міський голова Андрій Садовий, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Очікується, що наступного тижня в межах Конгресу відбудеться засідання Палати регіонів.

Довідково: Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України  був утворений у лютому 2021 року і є консультативно-дорадчим органом.

Основними завданнями Конгресу є:

-  представництво інтересів органів місцевих та регіональних влад, зміцнення і захист інтересів органів місцевих та регіональних влад;

- вивчення та моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях, вироблення за результатами узгодженої позиції щодо пріоритетів державної регіональної політики і механізмів забезпечення сталого розвитку територіальних громад та регіонів;

- сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування;

- моніторинг стану розвитку територіальних громад, проведення консультацій стосовно актуальних питань забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності;

-  сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою, інших реформ із децентралізації влади тощо.

Діяльність Конгресу буде спрямована на вивчення досвіду Європейського Союзу, проведення необхідних консультацій та поглиблення співпраці між Україною та ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень