Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальної стипендії

Дата: 10.02.2021 14:08
Кількість переглядів: 788

Фото без описуЗмінами до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045, п. 2 розмірів стипендій учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, наукових установ державної та комунальної форми власності, а також переможців, призерів та учасників інтелектуальних змагань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1047, збільшено розмір соціальної стипендії.

 

Кому саме збільшать стипендії?

Дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150 % розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Після досягнення такими дітьми 18 років ? до 150 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року.

 

Особам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, якщо вони померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти, мають право на виплату соціальної стипендії.

 

Постанова застосовується з 1 січня 2021 р. Її прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та деяких інших осіб» від 14 липня 2020 р. № 785-IX.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень