Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комітет ВРУ підтримав законопроєкт, який передбачає штрафи за відсутність масок

Дата: 06.11.2020 14:45
Кількість переглядів: 754

Фото без описуКомітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України 4 листопада ухвалив проєкт Закону №3891 щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби. У ньому автори пропонують запровадити штрафи за перебування без засобів індивідуального захисту у громадських місцях, спорудах і транспорті.

 

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степаном, проєкт Закону ухвалили, аби запобігти поширенню коронавірусу серед населення.  Люди мають носити захисні маски, які вкривають ніс та рот, у громадських місцях, спорудах, транспорті поки діє карантин. Рішенням Уряду карантинні заходи продовжені до 31 грудня 2020 року.

 

За проєктом Закону тепер працівники поліції, епідконтролю та органи місцевого самоврядування можуть штрафувати за порушення порядку. Суму штрафу  визначено у розмірі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів.  Передбачається, що складати протокол та штрафувати будуть на місці вчинення адміністративного порушення за допомогою безготівкових платіжних пристроїв. Раніше гроші з порушників стягував суд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень