Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Депутати прийняли рішення про підтримку районної лікарні

Дата: 22.10.2020 12:35
Кількість переглядів: 1207

Фото без опису22 жовтня відбулося позачергове пленарне засідання Білоцерківської районної ради, під час якого депутати підтримали пропозицію Білоцерківської районної державної адміністрації  про внесення змін до рішення районної ради від 20.12.2019 №37-365 «Про районний бюджет Білоцерківського району на 2020 рік».

Необхідність термінового скликання сесії внесення змін до бюджету була викликана рядом причин, головною серед яких є перетворення КНП «Білоцерківська центральна района лікарня» на заклад охорони здоров'я, який надає стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідний наказ МОЗ був підписаний 14 жовтня 2020 року, а з 15 жовтня лікарня вже почала приймати перших інфікованих.

Наразі придбано необхідний мінімальний запас медичних препаратів та дезінфікуючих засобів, проте цей запас необхідно збільшити, окрім того є значні проблеми із забезпеченням медичним киснем.

Зважаючи на те, що має місце перевиконання доходної частини районного бюджету за 9 місяців 2020 року та необхідність фінансової підтримки КНП «Білоцерківська центральна района лікарня»  і КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району ”, депутати прийняли рішення щодо перерозподілу бюджетних асигнувань і спрямування значної частини коштів на придбання кисневих концентраторів, медикаментів, перев’язувальних матеріалів, засобів індивідуального захисту медичних працівників,  дезінфікуючих засобів тощо.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк подякувала депутатам за єдність і порозуміння та звернулася до присутніх з проханням і надалі не залишати медичні заклади району наодинці із викликами сьогодення.

- На сьогодні у нас з вами один спільний супротивник - COVID-19. Саме він вимагає згуртованості не лише бізнесу і політиків, а й пересічних громадян, які мають проявити свідомість і, об’єднавшись, протистояти поширенню вірусу. Тільки так ми зможемо здолати хворобу, - наголосила керівник району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень