Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цей день в історії України: 22 вересня – День партизанської слави

Дата: 22.09.2020 11:29
Кількість переглядів: 799

Фото без опису22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001.

 

Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті...».

 

Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

 

Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року під Черніговом та Сумами.

 

Діяли партизанські загони і на теренах Білоцерківщини. Сотні месників ціною власного життя чинили супротив ворогу, який прагнув заволодіти українськими землями.

 

У знак глибокої шани подвигу народних месників та з нагоди Дня партизанської слави голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, заступник голови Володимир Толочко, керівник апарату Ольга Кучер, завідувач сектора культури, молоді та спорту Роман Бичек,  Яблунівський сільский голова Анатолій Савчук та члени Білоцерківської районної організації ветеранів України на чолі з Віктором Рудим поклали квіти до пам’ятного знаку, який встановлений на місці жорстоких боїв членів партизанського руху проти  фашистських загарбників у лісі поблизу с. Яблунівка та вшанували пам'ять полеглих  учасників визвольного руху у роки Другої світової війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень