Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прості правила, які можуть врятувати дитячі життя.

Дата: 29.03.2018 16:29
Кількість переглядів: 654

Фото без описуПершим йде правило «намоченого шарфика»:  зазвичай  воду з собою ми носимо нечасто, діти – майже ніколи. А гинуть саме від диму .

Беремо будь-який одяг: шарф, футболку, сорочку, блузку, поділ спідниці. Мочимо (можна використати навіть сечу. Сеча набагато краще фільтрує і дим, і отруйні речовини, ніж вода). І дихаємо через цю тканину.

Друге правило: протягом 2-3 тижнів, приходячи в будь-яке приміщення,  дивимося, куди б ми побігли в разі пожежі. Можна уточнити у співробітників.

Третє правило: йдемо тільки у напрямку руху, не зупиняючись, навіть якщо рідні залишилися позаду. Ви зустрінетеся після того, як вийдете назовні. – Акуратно огинаємо кути, стовпи, будь-які зустрічні перешкоди. Для цього здалеку дивимося, що попереду. Йдемо, схрестивши руки на грудях, виставивши лікті трохи вперед і тримаючись руками за плечі. Так, якщо вас затиснуть, ви зможете дихати вільно.

Ще одна важлива порада стосується випадку, коли людина впала у хаотично-рухомому натовпі: якщо ви впали ніяких «згрупуватися», у вас є три секунди, щоб встати за всяку ціну. Для цього чіпляйтеся мертвою хваткою за найближчі ноги, джинси, пальто, і, як мавпа піднімайтеся по людині. Пам'ятайте, що «людина-дерево» не буде нам рада. І навіть можливо стукне по голові. Але ви встигнете встати. Потренуйтесь вдома. І нехай подібна ситуація з вами не станеться.

За рекомендацією Білоцерківського РВ ГУ ДСНС України у Київській області            



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень