Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Приорітетні напрямки розвитку системи освіти району обговорено під час розширеного засідання колегії відділу освіти

Дата: 25.03.2019 16:23
Кількість переглядів: 585

Днями відбулося розширене засідання колегії відділу освіти. До участі у роботі колегії також долучилися директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова, в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук.

Віра Рогова зосередила увагу присутніх на пріоритетних напрямах розвитку освітньої системи Київської області. В їх числі – впровадження концепції Нової Української школи, автономія закладів освіти, кадрова політика навчальних закладів,  участь місцевих громад у розвитку системи освіти, робота з обдарованими дітьми, забезпечення рівного доступу до освіти та впровадження інклюзивного навчання. Також Віра Борисівна нагадала, що 2019 рік оголошено Роком дитини в Київській області. В зв’язку з цим  планується провести ряд заходів як на рівні районів, так і на рівні області, з метою привернути увагу до проблемних питань, що стосуються захисту прав дітей.

Юрій Савчук в свою чергу зупинився на питанні матеріально-технічного забезпечення закладів освіти району, створення належних умов для рівного доступу до отримання освіти усіма учасниками освітнього процесу, розвитку  шкільного самоврядування, створення умов для розвитку талановитих та обдарованих дітей.

В числі розглянутих питань - пріоритетні напрями діяльності освітньої системи Київської області, організація та проведення в Білоцерківському районі Року дитини в Київській області, реалізація заходів Програми розвитку освіти Білоцерківського району в аспекті роботи з інтелектуально обдарованими дітьми у 2018/2019 навчальному році, розвиток інклюзивної освіти в Білоцерківському районі.

Засідання колегії пройшло в діловому та конструктивному руслі. Ряд питань обговорено в форматі дискусії та напрацьовано алгоритм їх вирішення.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень