Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Савчук: Інвестиції в економіку - запорука розвитку

Дата: 20.07.2020 12:52
Кількість переглядів: 697

Фото без описуУ Білоцерківському районі триває реалізація трирічної інвестиційної програми, розрахованої до 2021 року. Головна її мета – збільшити залучення капіталу в місцеву економіку, запровадити сучасні технології та створити нові робочі місця. Про це на шпальтах регіональної газети Надросся в інтерв'ю з в. о. голови райдержадміністрації Юрієм САВЧУКОМ:

 

- Відповідно до зазначеної програми передбачено залучити понад 300 мільйонів американських доларів. Більша частина цих грошей має надійти від українських інвесторів, решта – від іноземних. Наведу приклади.

 

На цей час завершено будівництво першої черги комплексу для вирощування племінних свиней потужністю шість тисяч голів. Розрахований об’єкт на сорок робочих місць. Також побудовано комплекс для вирощування й відгодівлі свиней та виробництва і переробки м’яса. Працюватимуть на ньому 300 чоловік. Це в селищі Терезиному. Тут же на площі 32-а гектари будівельники зводять зручні «апартаменти» й для утримання великої рогатої худоби.

 

Приємно, що торік було здано в експлуатацію Озернянську сімейну амбулаторію та відремонтовано приміщення Центральної районної лікарні. Це теж у рамках районної програми інвестиційного розвитку Білоцерківщини. До речі, завдяки їй торішні надходження до районного бюджету збільшились на 20 відсотків.

 

? Надалі які об’єкти будуватимуть?

 

- Їх кілька. Це, зокрема, міні-ГЕС та друга черга  комплексу з обробки деревини й виготовлення меблів на території Пилипчанської сільради, теплова електростанція на біомасі в Шкарівці, теплиці для вирощування грибів в Озерній, завод із виробництва продуктів швидкого приготування «Маревен Фуд Україна» в адміністративних межах Терезинської селищної ради. Щодо останнього підприємства, то його проект передбачає залучення інвестицій в обсязі до 60-и мільйонів доларів, а також створення 500 нових робочих місць.

 

Ще додам: агрофірма «ДіМ» запланувала будівництво сучасної молочно-товарної ферми, а підприємство «Агро-трейд-2010» докладає зусиль, аби вже цього року здати в експлуатацію маслозавод на сто робочих місць.

 

- Ймовірно, що забудовуватиметься й територія індустріального парку «Біла Церква»?

 

- Авжеж. На базі заводу «Планк Електротехнік» створять інноваційний виробничий кластер. Він допоможе розвиватися підприємствам інших галузей, зокрема, заводу «Армастар», на якому виготовлятимуть композит (замінник металу). А товариство «Волиця-Агро» планує спорудити на території індустріального парку сучасний логістичний комплекс для зберігання та переробки зернових культур. Обсяг інвестицій – 12 мільйонів доларів. Обслуговуватимуть комплекс майже сто працівників. Можливо, що перша черга його, а це елеватор потужністю 40 тисяч тонн, буде готова вже нинішнього року.

 

- Для активізації інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання які заходи вживатиме влада району?

 

- Серед основних – формування оптимальної структури товарного виробництва, забезпечення взаємного зв’язку між потенційними і чинними учасниками інвестиційного процесу, а також участь в інвестиційних форумах з метою представлення потенціалу району.

 

Крім того, як і раніше, надаватимемо суб’єктам господарювання інформаційно-консультативну допомогу. Зауважу: наразі найбільше інвестицій залучено в сільське господарство, меблеву та переробну промисловість. Хотілося б, щоб надалі ситуація не погіршилась.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень