Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вже час готуватися до чергового етапу декларування

Дата: 24.12.2019 08:55
Кількість переглядів: 338

Фото без описуЗ метою завчасної підготовки до чергового етапу подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік, слід виконати такі дії:

1. перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка зазначена в персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

2. перевірити термін дії та працездатність кваліфікованого електронного підпису (КЕПу).

В разі необхідності потрібно внести відповідні зміни: 

  • в персональному кабінеті змінити адресу електронної скриньки.
  • сформувати зручним способом КЕП та провести його реєстрацію.

Як декларувати.

1.    Вчасно, достовірно, щорічно до 01 квітня (ст. 45)

2.    Враховуючи зміни, внесені в Закон України «Про запобігання корупції», а саме:

2.1. розширено коло суб’єктів декларування (ст. 3);

2.2. збільшено перелік близьких осіб (ст. 1); 

2.3. відомості зазначаються не лише станом на 31 грудня звітного року, а й сукупно не менше 183 днів протягом року (ст. 46). 

2.4. виправляти декларацію дозволено тричі, але упродовж того самого терміну – семи днів (ст. 45).

 Що декларувати.      

В декларації зазначається інформація про суб’єкта декларування, членів його сім’ї. 

Серед нововведень:

  1. для вимог фінансового контролю членами сім’ї суб’єкта декларування тепер вважаються його неповнолітні діти незалежно від спільного проживання, пов’язаності спільним побутом та наявності взаємних прав та обов’язків.

  2. зазначається серія та номер паспорта громадянина України, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї.

  3.    нематеріальні активи, що належать суб’єкту декларування або членам його сім’ї, у тому числі об’єкти інтелектуальної власності, що можуть бути оцінені в грошовому еквіваленті криптовалюти.

  4. отримані доходи суб’єкта декларування або членів його сім’ї, у тому числі доходи у вигляді заробітної плати (грошового забезпечення), отримані як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, гонорари, дивіденди, проценти, роялті, страхові виплати, благодійна допомога, пенсія, доходи від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, подарунки та інші доходи.

  5. банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки (незалежно від типу рахунку, а також рахунки, відкриті третіми особами на ім’я суб’єкта декларування або членів його сім’ї) або зберігаються кошти, інше майно. Такі відомості включають дані про тип та номер рахунку, дані про банківську або іншу фінансову установу, осіб, які мають право розпоряджатися таким рахунком або мають доступ до індивідуального банківського сейфа, осіб, які відкрили рахунок на ім’я суб’єкта декларування або членів його сім’ї.

Додаткові заходи фінансового контролю (ст. 52)

  1. У разі відкриття суб’єктом декларування або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента відповідний суб’єкт декларування зобов’язаний у десятиденний строк письмово повідомити про це Національне агентство у встановленому ним порядку, із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента.

  2. У разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов’язаний повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства. (стосується суб’єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків).

Слід враховувати, що Закон чітко встановив норму (ч.2.ст.45) щодо обов’язковості заповнення електронної декларації незалежно від того, знаходиться об’єкт декларування на території України чи за її межами.

 

ТЕХНІЧНА ДОПОМОГА

Технічна допомога по роботі “Єдиного державного реєстру декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування” та “Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення” 

Графік роботи технічної допомоги:

  • понеділок – четвер: з 9.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 13.45.

  • п’ятниця: з 9.00 до 16.45, обідня перерва з 13.00 до 13.45.

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ:

  1. офіційний сайт НАЗК

  2. оn-line курс «Декларуй доброчесно». 

  3. Декларування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень