Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Найбільша частка інвестиційних коштів залучена в сільське господарство та меблеву промисловість району

Дата: 19.11.2019 09:07
Кількість переглядів: 569

Фото без опису18 листопада відбулося засідання оперативної наради за участі начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів адміністрації, яку проводив в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук. Про хід виконання «Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Білоцерківському районі на 2019-2021 роки» доповідала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації  Тетяна Криворучко. 

 

Найбільша частка інвестиційних коштів залучена в сільське господарство та меблеву промисловість району. На території Пилипчанської, Поправської та Биковогребельської сільських рад запроваджено пілотний проект щодо реалізації програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». Даний проект сприятиме здійсненню координації дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування із забезпечення підготовки рекомендацій спрямованих на підвищення прозорості управління земельними ресурсами та захисту прав землевласників, землекористувачів, місцевих громад. В свою чергу, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань дасть можливість підвищити ефективність використання ресурсів та забезпечити базу інвестування в аграрний сектор, зокрема стосовно спрощення процедур реєстрації, виявлення та усунення помилок у кадастрі, територіального планування.

 

Згідно заходів програми на території району планується:

1. Будівництво міні-ГЕС (в адміністративних межах  Пилипчанської сільської ради).

2. Будівництво теплової електростанції (ТЕС) на біомасі (в адміністративних межах Шкарівської сільської ради).

3. Будівництво заводу з виробництва армованих поліпропіленових труб на території індустріального парку (в адміністративних межах Шкарівської сільської ради).

4. В адміністративних межах Шкарівської сільської ради, на території індустріального парку будівництво:

  • комбінату композитних матеріалів (100 робочих місць);
  • швейно-в’язальної фабрики (273 робочих місць).

5. В адміністративних межах Терезинської селищної ради, на території індустріального парку - будівництво цеху по переробці олійних культур (85 робочих місць).

6. В адміністративних межах Пилипчанської сільської ради розробка ІІ черги Білоцерківського родовища гранітів.         

7. Будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям в с. Шкарівка

8. Будівництво та реконструкція нежитлових будівель під теплиці для вирощування грибів (29 робочих місць), на території Озернянської сільської ради. Після запуску другої черги будівництва загальна потужність підприємства складе 15800 кв.м. вирощування або 150-180 т гриба при виробництві на Фазі II компосту і близько 300 тонн при виробництві на Фазі III компосту. 

9. Створення комплексу по обробці деревини та виготовленню меблів (друга черга, с. Пилипча).

10. Розміщення об’єктів промисловості (індустріального парку) на території Білоцерківського району загальною площею 34,7138 га, інвестор ТОВ «ОНТІС». Передбачено: елеватор з будівлею переробки; складські споруди; побутово-адмінінстративний корпус. Будівництво планується в три черги. 

В адміністративних межах Шкарівської сільської ради на території «Індустріального парку» передбачається розміщення: підприємства по виготовленню металоконструкцій, електромайстерні, комплекс виробничих споруд з вбудованими приміщеннями адміністративного та побутового призначення тощо. Планується 2 етапи будівництва: на п’ять та на п’ятнадцять років. 

 

На сьогоднішній день введено в експлуатацію завод ТОВ «ПЛАНК ЕЛЕКТРОТЕХНІК». В адміністративних межах Шкарівської сільської ради передбачається будівництво комплексу службових та виробничих споруд і супутніх інженерних комунікацій для функціонування промислових підприємств з виробництва продукції легкої промисловості. Проектування, будівництво та ввод в експлуатацію технопарку передбачається в одинадцять черг.

 

Підприємства району здійснюють зовнішньоекономічну діяльність з партнерами близько 10 країн світу. ТОВ  «УкрЮг» поставляє на експорт корпусні меблі, кухні, шафи купе, міжкімнатні двері (Грузія, Литва, Латвія, Німеччина, Чорногорія, США. Конго); ТОВ «Р-пласт» – будівельні матеріали та вироби з полімерних матеріалів (Молдова). З метою співробітництва та партнерства укладено та діють 5 міжрегіональних угод з такими державами як: Польща, Грузія, Білорусь, Монголія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень