Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попередити розповсюдження кишкових інфекцій можна!

Дата: 16.10.2019 11:13
Кількість переглядів: 433

Фото без описуХвороботворні організми перебувають  здебільшого в кишечнику людини  чи тварини. З кишечника хворого або носія інфекції збудник потрапляє в зовнішнє середовище, потім з їжею чи водою – в травний канал здорової людини і викликає захворювання. Інфекція може передатися і через брудні руки.

Гостре кишкове захворювання розпочинається: з температури тіла до 40, виникає озноб, в’ялість, загальна слабкість, блювання і пронос іноді з кров’ю або слизом. Діти переносять кишкові інфекції набагато важче, ніж дорослі. Хворому ні в якому разі  не можна лишатися вдома і займатись самолікуванням.

Трапляються випадки несвоєчасного звернення за меддопомогою або відмова від стаціонарного лікування, що приводить до розповсюдження інфекції і перехід хвороби в хронічну форму.

Додержання правил особистої гігієни, включаючи регулярне миття рук, - запорука значного скорочення захворюваності  кишковими інфекціями. Руки необхідно мити перед їжею, приготуванням їжі, після кожного відвідування туалету. Якнайретельніше повинні стежити за чистотою рук ті, хто має справу з приготуванням та реалізацією харчових продуктів. 

При придбанні продуктів необхідно звертати увагу на термін зберігання, їх якість, умови зберігання.
Фактором передачі кишкових інфекцій може бути вода забруднена виділеннями хворого чи носія інфекції. Найбільшу небезпеку несуть  колодязі, які побудовані неподалік  від надвірних вбиралень, вигрібних ям (до 20 м). Отвір колодязя слід щільно закривати кришкою і брати з нього воду тільки громадським відром!Бажано вживати для пиття  лише кип”ячену воду. А дітям до 3-ох років-бутильовану.

Фото без опису

Білоцерківське районне управління 
ГУ Держпродспоживслужби 
в    
Київській  області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень