Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Геннадій Джегур проінспектував готовність навчальних закладів до навчального року (відео)

Дата: 16.08.2018 14:42
Кількість переглядів: 1033

За декілька тижнів для понад 2 тисяч школярів Білоцерківщини пролунає шкільний дзвінок. Відтак, питання готовності закладів освіти до нового навчального року залишається надзвичайно актуальним. Як відомо, перед початком кожного навчального року  вже став традиційним об’їзд закладів освіти  району з метою перевірки стану їх готовності до початку навчального процесу.  

Зокрема, 15 серпня голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур та начальник відділу освіти Вікторія Бабенко  побували у кількох навчальних закладах, щоб переконатися у їх готовності приймати дітей.

Директор Макіївського НВО Тетяна Ковтюх розповіла, що головним надбанням за період підготовки до нового навчального року, став відремонтований спортивний зал.  Оновлені, пофарбовані стіни, баскетбольні щитки, – ще рік тому про таке тут могли лише мріяти. Щоб мрія і дітей, і педагогів стала реальністю в районному бюджеті віднайшли 360 тис.грн. Спорт у Макіївській школі – на чільному місці. Макіївські  школярі достойно конкурують із більшими школами.  Крім того, і в класних кімнатах та коридорах теж проведено якісний поточний ремонт. З придбанням парт для першого класу допомогло місцеве господарство. Шкільний колектив, хоча і невеликий (сьогодні тут навчаються 85 учнів), але дружній і активний. Так, під час літніх канікул діти долучилися до проекту «Стіни говорять» і розмалювали стіни в місцевому господарстві різними патріотичними замальовками – вийшло доволі незвичайно.   

Тривали ремонтні роботи влітку й  в Острійківській школі. Тут всюди відчувається дбайлива рука господаря і все робиться з любов’ю до дітей. Власними силами  зроблено поточний ремонт закладу, облаштовано територію, невеличкі, але затишні класні кімнати ось-ось вже готові радо прийняти школярів. Для втілення заходів  в рамках програми «Нова українська школа», як і длі інших шкіл, придбано нове мультимедійне обладнання.

В Піщаній теж готуються зустрічати дітлахів після літніх канікул. Всюди триває прибирання та приготування у класних кімнатах. Школа цікава своїми проектами ті різними креативнми доробками, які можна побачити в холі та на шкільних коридорах.  

Завдяки співфінансуваню з районного бюджету та коштів сільської ради  завершено капітальний ремонт  покрівлі Чупирянського навчально-виховного об’єднання. Вартість робіт становила понад 1,4 млн.грн. Як зізналася директор школи Галина Федчук, це була мрія всього її життя.  Крім цього, проведено внутрішні ремонтні роботи у класах. Втім, Галина Олександрівна попросила допомогти керівництво з оновленням комп’ютерної техніки: адже наявна вже застара. Доречі, це питання актуальне також і для Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст., Яблунівського НВК, Макіївського НВО, Терезинського НВО.  

А ось у Шкарівській школі, яка є опорним навчальним закладом, першого вересня готуються до відкриття інклюзивно-ресурного центру, що має на меті в організації надання належного рівня освітніх послуг для діток з особливими потребами. На поточний ремонт приміщення та капітальний ремонт вхідної групиз районного бюджету виділено 449 тис.грн. В Центрі працюватимуть логопеди, практичний психолог, логопед-дефектолог, а також вчитель лікувальної фізкультури. Ці спеціалісти особливу увагу приділятимуть медико-педагогічній консультації та реабілітації дітей.

Доречі, минулого навчального року на базі Шкарівської стартував пілотний проект у рамках реформи «Нова українська школа». Головна мета проекту –створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Як зазначає директор школи Олег Крутаков, відгуки від проекту лише схвальні.

Втім Шкарівська школа цікава ще й багатьма іншими проектами та програмами. Так, проект «Демократична школа» спрямований на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі.  Також тут навчають фінансовій грамотності, це спільний польсько-українській проект. В старшій школі діє профілізація, на сьогоднішній день набрані класи з поглибленим вивченням філологічних дисциплін.    

Готовність шкіл та дитячих садочків до нового навчального процесу знаходиться на особистому контролі керівництва району. «В основі соціально-економічного розвитку району ми визначили десять стратегічних цілей. Однією з них є розвиток освіти та патріотичне виховання. То ж влада району активно працює над тим, щоб діти Білоцерківщини отримували якісну освіту», - наголошує Геннадій Джегур.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень