Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як у Білоцерківському районі реалізується медична реформа

Дата: 24.06.2019 13:39
Кількість переглядів: 1583

Хід проведення медичної реформи у Білоцерківському районі аналізували під час щотижневої оперативної наради. Як розповів директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  Білоцерківської районної ради Іван Ровенко до складу комунального підприємства входить 13 медичних амбулаторій, 2 з них, що знаходяться на території Узинської ОТГ, перебувають в оперативному управлінні та 44 фельдшерсько-акушерські пункти, 11 з  яких знаходяться на території Узинської ОТГ, перебувають в оперативному управлінні.

З квітня 2018 року лікарі загальної практики сімейної медицини розпочали укладання декларацій з своїми пацієнтами на медичне обслуговування. Станом на 21.06.2019 р. внесено в електрону систему  35 295  декларації з пацієнтами, що становить 82,3 % від загальної кількості проживаючих у районі. По Білоцерківському району (без урахування жителів Узинської та Фурсівської ОТГ) лікарями укладено 22 359 декларації, що становить 92 % від максимально можливої кількості.  По Узинській ОТГ  лікарями укладено 12 936 декларація, що становить 69 % від максимально можливої кількості. Проблем з введенням декларацій в електрону систему немає.  

З жовтня 2018 року Центр фінансується Національною службою здоров’я України з якою укладено відповідну угоду. Коштів які надходять від  Національної Служби Здоров’я України недостатньо для забезпечення всіх видів діяльності установи, тому прийнято Білоцерківську районну програму підтримки закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу на первинному рівні у відповідності до якої центру виділяються кошти, як з районного бюджету так і з бюджетів місцевих рад.

Проводиться робота по впровадженню телемедицини.

Про хід впровадження медичної реформи на вторинному рівні надання медичних послуг розповів т.в.о. директора Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександр Лопот

Відповідно до законів України основи законодавства  України  «Про охорону.  здоров’я» рішенням сесії від 7 червня 2019 року затверджено передавальний акти з реорганізації Білоцерківської центральної районної лікарні на Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» та статут Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня».

Прийнято програму розвитку та підтримки Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня». Створена спостережна рада при Комунальному некомерційному підприємстві Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» за діяльністю Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня».

Розпочато роботу по заміні акредитаційного сертифікату з подальшим отриманням ліцензії на медичну практику. До кінця 2019 року при наявності відповідного акредитаційного сертифікату та ліцензії на медичну практику, буде укладена угода з Національною службою здоров’я України та Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня».

З 1 січня 2020 року реалізація державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій здійснюється відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19.10.2017р. №2168-VIII для всіх видів медичної допомоги, згідно якого оплата за пролікований випадок, за яким надавач отримує оплату за кількість пролікованих випадків, внесених до електронної системи охорони здоров’я. Пролікованим випадком буде вважатися комплекс медичних послуг, наданих пацієнту в стаціонарних умовах з моменту госпіталізації пацієнта до закладу охорони здоров’я до моменту виписування.

Собівартість медичної послуги Міністерство охорони здоров’я  розробляє до вересня-жовтня 2019 року, відповідно якій заклад охорони здоров’я визначить фінансування згідно роботи закладу на протязі останніх трьох років та подає до Національної служби здоров’я України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень