Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Насилля в сім'ї як соціальна проблема

Дата: 05.12.2018 12:30
Кількість переглядів: 949

За даними українського інституту досліджень, щороку в Україні від домашнього насильства гинуть 600 жінок. Щорічно 1.1 мільйон українок стикаються з фізичною та сексуальною агресією в родині, але мовчать з надією на те, що це востаннє!

Найпоширеніші випадки насильства, коли чоловік вчиняє наругу над дружиною: б’є, погрожує, залякує, привселюдно принижує, це автоматично робить людину «лякливим зайцем». Та найбільше в цих історіях страждають діти, оскільки, проектують всю ситуацію на своє життя, що в подальшому може провокувати нервові зриви, нестійкий психологічний стан та постійні депресії.

Так що ж таке насильство? Насильство - це будь-які умисні дії однієї людини по відношенню до іншої, якщо вони порушують права та свободи, наносять фізичну, моральну чи психічну шкоду.

Види насильства: фізичне (штовхання, побиття, замах на життя), психологічне (шантаж, залякування, приниження, погрози, знущання); сексуальне (зґвалтування, сексуальні домагання); економічне (свідоме руйнування та пошкодження майна, фінансовий контроль); сімейне (примус з боку одного члена сім'ї по відношенню до іншого з метою контролю, залякування).

Зазнали насильства – пам'ятайте, Ви – не самі, завжди поряд є люди, які готові вам допомогти. Білоцерківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зможе вам надати кваліфіковану соціальну допомогу.

На сьогоднішній день «домашнє насильство» - це злочин, діє Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Цей Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству,  основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.

Не бійтеся бути почутими!!! Адже на ваших прикладах ми можемо врятувати життя інших людей! Кожен має розповісти про це! Кожен має звернутися за допомогою і не боятися наслідків! Адже ніхто, окрім вас самих не зможе зробити перший крок. Якщо у вашій родині сталася така трагедія – не зволікайте, телефонуйте нам, і ми зможемо подолати проблеми разом 5-39-63.

Телятник В.В., фахівець із соціальної роботи БЦРЦСССДМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень