Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ АГРАРІЇВ: НА ЩО РОЗРАХОВУВАТИ В 2019 РОЦІ

Дата: 29.03.2019 11:52
Кількість переглядів: 672

Фото без описуЗаконом України „Про Державний бюджет України на 2019 рік” Мінагрополітики передбачені видатки в обсязі 12 341 643,0 тис грн, з них за програмами підтримки розвитку АПК – 5 909,0 млн грн, в тому числі:

  • «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» - 127,2 млн грн;
  • «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» -  800,0 млн грн;
  • «Державна підтримка розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» - 400,0 млн грн;
  • «Надання кредитів фермерським господарствам» - 200,0 млн грн;
  • «Державна підтримка галузі тваринництва» - 3 500,0 млн грн;
  • «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» - 881,8 млн гривень.

Зокрема, діють такі програми підтримки.

 

ФЕРМЕРАМ ТА АГРОВИРОБНИКАМ

  • Дотація на утримання корів, 1500 грн на голову. Дотація надається юридичним особам, що утримують ідентифікованих та зареєстрованих корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності за кожну наявну на 01 січня та збережену на 01 липня корову. 
  • 50% на закуплені племінні тварини. Дотація  надається юридичним особам за закуплені ними племінні тварини, сперму та ембріони у розмірі – до 50 % вартості, але не більше ніж:  за племінні телиці, нетелі, корови – 24 000 грн за голову; за племінні свинки та кнурці – 5 000 грн за голову; за племінні вівцематки, барани, ярки – 4 000 грн за голову; 
    – за сперму бугаїв – 100 грн за дозу ідентифікованої спермопродукції бугаїв, які внесені до Каталогу (у розрахунку не більше 3 доз на одну голову власного маточного поголів’я); за ембріони ВРХ – 500 грн за одну штуку.
  • Компенсації вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів для здійснення будівництва та реконструкції тваринницьких ферм та комплексів для утримання ВРХ, свиней, птиці, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції – молока, м’яса, побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною, ІІ категорії надаватиметься юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам-підприємцям, що провадять діяльність у галузі тваринництва. Розмір відшкодування: 30 % вартості об’єкта, а для об’єктів із вартістю більшою ніж 500 млн грн – 30 % від 500 млн гривень.
  • Компенсація 80% вартості (без ПДВ) насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції категорій базове, сертифіковане.
  • Компенсація до 80% компенсації здійснених витрат з придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю, але не більше встановлених Мінагрополітики нормативів, за умови закладення насаджень у поточному році.
  •  Державна програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, а саме: 25% за рахунок бюджетної програми КПКВК 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва»; 15% за рахунок бюджетної програми КПКВК 2801230 «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств».

СЕЛЯНАМ

  • Дотація 2500 гривень на голову буде надаватися фізичним особам, які утримують до 13 місячного віку ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.

Детальніша інформація на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України http://dotacii.minagro.gov.ua. Або ж Ви можете звернутися за роз’ясненнями та консультацією до управління агропромислового розвитку Білоцерківської районної державної адміністрації (м. Біла Церква, пров. Ковальський,14, тел.5-10-14).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень