Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рій "Гайдамаки" переміг у районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 20.05.2019 11:48
Кількість переглядів: 2420

Фото без опису17 травня на базі дитячого оздоровчого табору "Дружба" розпочато районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  Три дні понад сотня школярів з усієї Білоцерківщини змагалася у спритності, точності, таланті та інтелекті. Територія  табору перетворилася на справжнє козацьке поселення.

 

Гра “Сокіл-Джура” розпочалась із конкурсу "Впоряд", де команди демонстрували девізи та вміння ходити строєм, виконуючи козацькі пісні. Кожна з команд виконала всі умови конкурсу на належному рівні. Інколи здавалося, що перед нами марширують справжні військові, наскільки чітко, злагоджено виконкувалися всі елементи конкурсного завдання.

 

Другий день змагань районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») був не менш насиченим насиченим. Цього дня юні козачата показали добрі знання у конкурсі з історії козацтва «Відун», вміло подолали смугу перешкод, показали свої знання та уміння з надання першої медичної допомоги, змагалися у влучності стрільби та орієнтуванні на місцевості. Змагання пройшли весело, дружно та цікаво, при активній підтримці вболівальників. Команди продемонстрували багато яскравих виступів, влаштувавши справжнє свято козацької доблесті та звитяги. А ввечері, в конкурсі "Ватра", показали ще й свої творчі здібності, що додало хорошого  настрою всім козакам та козачкам. Окремо  журі  оцінювало навички  з таборування – рівень самоорганізації, вміння виживати у природних умовах, облаштовувати свій побут тощо.

 

Третій, заключний, день змагань дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») розпочався зі змагань з перетягуванні линви. А потім було загальне шикування та підведення підсумків. Юних джур привітали заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко, начальник відділу освіти Вікторія Бабенко, помічник-консультант народного депутата України В.І.Гудзенка Людмила Веряскіна. Вони подякували їм за активність та наголосили, що це не просто гра, а зв’язок з нашою історією,  виховання  майбутнього покоління, розвиток нашої держави.

 

Робота суддівської колегії на всіх етапах гри була нелегка – все підрахувати та врахувати всі недоліки учасників і визначити найкращих було нелегко. На підставі рішення журі трійка переможців  виглядає так: І місце – рій «Гайдамаки» Терезинське НВО, ІІ місце – рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ, ІІІ місце – рій «Сокіл» Томилівське НВО. Окремо були відзначені команди з Сорокотязького НВО та Озернянської ЗОШ І-ІІ ст. №1. Команди нагороджені памятними дипломами та подарунками, а переможці отримали ще й намети. Приємним сюрпризом для всіх учасників конкурсу стали подарунки від Віталія Гудзенка – портативні колонки для кожного учасника.

 

Переможцями на різних етапах стали:

«Впоряд»:

І місце – рій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

ІІ місце – рій «Січові стрільці» Поправське НВО.

ІІІ місце – рій «Молода Січ» Озернянська ЗОШ І-ІІ ступенів.

«Стрільба»:

І місцерій «Січові стрільці» Поправське НВО.

ІІ місце – рій «Сокіл» Томилівське НВО.

ІІІ місце – рій «Сіроманці» Пилипчанський НВК.

«Смуга перешкод»:

І місце - рій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

ІІ місце – рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ.

ІІІ місце – рій «Характерники» Потіївське НВО.

«Рятівник»:

І місце – рій «Сокіл» Томилівське НВО.

ІІ місцерій «Маківська Січ» Макіївське НВО.

ІІІ місце – рій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

«Ватра»:

І місцерій «Характерники» Потіївське НВО.

ІІ місцерій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

ІІІ місце – рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ.

 «Відун»:

І місце – рій «Маківська Січ» Макіївське НВО.

ІІ місцерій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

ІІІ місце – рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ.

 «Добре діло»:

І місце – рій «Сокіл» Томилівське НВО.

ІІ місцерій «Молода Січ» Озернянська ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце –  рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ.

«Топограф»:

І місце – рій «Гайдамаки» Терезинське НВО.

ІІ місце – рій «Січові стрільці» Поправське НВО.

ІІІ місце  рій «Добросіч» Шкарівська ЗОШ.

 

Додамо, що проведенню гри передувала велика підготовча робота: протягом двох місяців  проведено щотижневі  засідання штабу  гри, семінари та майстер- класи для керівників роїв, підготовлено  інвентар, виготовлено ройові атрибути, здійснено комплексну підготовку команд. Заслуговують слів подяки директори навчальних загальноосвітніх закладів району, керівники команд  та всі, хто приймав участь у підготовці рою, тому що  в цьому знадобились знання та вміння  багатьох професіоналів аби кожна команда стала гідною учасницею гри і достойно представила свою школу. Окремо організатори висловлюють слова подяки представникам БНВО "Звитяга" (м.Біла Церква) та волонтерам міської організації Товариства Червоного Хреста України за участь у суддівській колегії та проведенні конкурсів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень