Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна Шевченкова квітне, бо вишивана у неї душа!

Дата: 17.05.2018 10:43
Кількість переглядів: 814

Щороку, у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. Тисячі людей у цей день одягаються у народний одяг, як символ єдності українців. 
У День вишиванки слова Ліни Костенко «Бережи українське – носи вишиванку» стали своєрідним гаслом для багатьох. Традиційно до Дня вишиванки долучились школи та бібліотечні заклади Білоцерківського району. Оригінальними були у своїх вишиванках працівники районного будинку культури та управління соціального захисту населення.  Яскравим святковим вбранням зустрічали в цей день і працівники Білоцерківської районної державної адміністрації, прийшовши на роботу у вишиваних сорочках, сукнях, віночках.

Яскраві, барвисті, вишиті бісером чи нитками - кожна з вишиванок унікальна та неповторна. Голова райдержадміністрації Геннадій Джегур привітав присутніх зі святом та подякував за збереження українських звичаїв вишиванки, яка є душею нації, її оберегом. Позитивні емоції, гарний настрій та почуття гордості переповнювали усіх, хто долучився до свята!

Українська вишиванка є абсолютно унікальним, автентичним продуктом, який характеризує не лише темперамент нації, але й є її візитною карткою. Одним із  феноменів вишиванки є те, що за багатовікову історію свого існування, попри всі історичні події, вона не втратила свій первісний вигляд. Вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. Таємничою мовою вишивки вона передавала безліч побажань для сімейного благополуччя та щастя людини, яка її одягала. Вишивкою-оберегом вишивалися воріт, манжети, поділ і розріз горловини. Існує повір’я, що якщо сорочка зроблена і вишита на добре життя, то вона буде надійно оберігати людину, чужу вишиванку одягати не слід, бо вважається, що таким чином можна «перебрати» на себе чужу долю.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень