Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У I півріччі цього року на Київщині профінансовано 873 тис. днів тимчасової непрацездатності

Дата: 22.08.2018 09:50
Кількість переглядів: 557

Фото без описуУ I півріччі 2018 року на Київщині профінансовано 873 тис. днів тимчасової непрацездатності. На цьому наголосив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць сьогодні, 20 серпня, під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів та працівниками управління.

За його словами, протягом півріччя було надано допомогу по тимчасовій втраті працездатності за лікарняними листами на загальну тривалість 873453 дні. На ці цілі було спрямовано понад 180 млн гривень. Залежно від тривалості страхового стажу, Фонд повністю або частково компенсує втрату заробітної плати за період хвороби або травми, починаючи з шостого дня непрацездатності й до відновлення здоров’я або встановлення інвалідності. Він додав, що щороку на Київщині видається понад 170 тис. листків непрацездатності, більше 81% з яких – на строк від шести днів.

Фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності в повному обсязі здійснюється упродовж 10 робочих днів після подачі страхувальником заяви-розрахунку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця для виплати застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

Підставою для призначення зазначеного виду матеріального забезпечення є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом - копія  листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Нагадаємо, відповідно до рішення правління ФССУ, з 1 жовтня 2018 року почне діяти нова форма заяви-розрахунку. Зокрема, вона може бути передана роботодавцем і прийнята Фондом в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень