Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Профілактика отруєнь  отрутохімікатами

Дата: 17.07.2018 09:44
Кількість переглядів: 754

Фото без описуВ господарствах та на присадибних ділянках розпочате інтенсивне  застосовування  хімічних препаратів – пестицидів (гербіцидів, інсектицидів, фунгіцидів  та інших) для захисту сільськогосподарських культур, зокрема, картоплі, овочів, ягідників.  Хімізація сільського господарства – вимушений захід, який дозволяє зберегти врожай. Але пестициди не лише знищують шкідників, вони небезпечні і  для людини.

Перш ніж придбати той чи інший хімічний препарат, ознайомтесь   з інструкцією щодо його застосування: як він діє, яких доз і концентрацій слід  дотримуватись, що передбачають  правила безпеки та надання першої допомоги в разі отруєння. Така інструкція повинна бути на кожній упаковці. Отже, придбавши пестицид, перед його застосуванням ще раз уважно перечитайте інструкцію і ретельно виконуйте її. Не купуйте отрутохімікати без інструкцій по їх застосуванню, у випадкових осіб.

Не обприскуйте город в спеку, робіть це вранці чи увечері. У спеку розчин хімікатів  швидше випаровується, що зменшує його дію на шкідників і збільшує вірогідність отруєння. Враховуйте напрям вітру, не обприскуйте навколо себе. Пестицид не повинен попадати на петрушку, кріп, салат, цибулю, полуницю, смородину тобто на все те, що будете споживати того ж чи наступні декілька днів.

Для роботи з  хімічними препаратами використовуйте окремий одяг, взуття, рукавиці,  респіратор чи хоча б ватно-марлеву пов’язку. Після використання не несіть їх у хату. Залишки препаратів, їх розчини зберігайте у підсобному приміщенні у щільно закритому і підписаному посуді, у безпечному місці, не доступному для дітей.   Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Будьте уважними і обережними.

Пам’ятайте, навіть кілька хвилин нехтування правилами безпеки можуть завдати шкоди здоров’ю на роки. Оберігаючи городину від шкідників, потурбуйтесь і про своє здоров’я.

Білоцерківське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень