Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРОТЯГОМ ЛИПНЯ МОЖНА БУДЕ ЗДАТИ ЗАБОРОНЕНІ ЗНАРЯДДЯ ЛОВУ, – КИЇВСЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ

Дата: 05.07.2018 09:12
Кількість переглядів: 597

З 1 по 31 липня 2018 року на території м. Києва та Київської області відбудеться місячник добровільної здачі заборонених знарядь для вилову водних біоресурсів (риби). Дана акція проводиться з метою попередження порушень та водоймах та нанесенні збитків рибному господарству. Громадяни, які добровільно звернуться до рибоохоронців з метою здачі заборонених знарядь, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Виняток становлять знаряддя лову, які незаконно вилучені з водойми, що належать іншим особам.

До заборонених знарядь відносяться:

– “доріжка” (звичайна волосінна зяброва мережа, яка випускається у воду і витягується на гумовому амортизаторі);

– “павук” (розміром більше 1х1 м з вічком понад 10 мм);

– “парашут” (конусоподібна мережева снасть, яка накидається зверху і накриває рибу);

– “екран” (“телевізор”) — маломірна прямокутна дрібночарунчаста зяброва мережа з поплавками по верхньому ряду і вантажем по низу;

– “косинка” — різновид “телевізора” трикутної форми, використовується переважно для підлідного лову риби біля дна;

– будь-які промислові відціджуючі (неводи, бредні, волока) і ставні (тристінка, путанки) сітки;

– остроги (ості) – подоба вил з зазубреними вістрями;

– перемети (гострі гачки, прив’язані до шнурів);

– колючі знаряддя для вилову методом багріння (драчі) – наварені на важку блешню великі гострі гачки;

– електровудки (пристосування, застосовувані для видобутку риби у водоймах за допомогою потужного електророзряду).

“Київський рибоохоронний патруль звертається до громадян та наголошує, що дотримання правил рибальства – запорука приємного відпочинку на риболовлі та отриманні позитивних вражень!”, – повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

З приводу добровільної здачі заборонених знарядь лову звертайтеся на “гарячу лінію” Київського рибоохоронного патруля за номерами: 068-642-80-26 та 099-341-73-18, або за адресою: м. Київ, вул. Тургенєвська, 82а, 5 поверх.

Додаткова інформація:

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч.4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Також залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за ст.249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується такса для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожну виловлену рибину незалежно від її розміру та ваги. Зокрема, судак обійдеться порушнику в 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, сазан – 306 грн, білий амур, товстолоб, білизна – 255 грн, лящ – 170 грн, лин – 119 грн, тарань (плітка) – 85 грн, краснопірка – 68 грн, плоскирка – 34 грн, карась сріблястий – 17 грн, рак – 25,5 грн та інші.

За незаконне виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову (ст.85-1 КУпАП) на порушника очікує штраф в розмірі від 153 до 357 грн. з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Реклама, а так само будь-яка інша діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 1 700 грн.

Київський рибоохоронний патруль


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень