Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Страховий травматизм за сім місяців 2018 року по Київській області

Дата: 20.08.2018 09:00
Кількість переглядів: 572

Фото без описуЯк відзначив начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олексій Савченко, протягом семи місяців цього року до районних і міських відділень управління надійшло 133 повідомлення про нещасні випадки на виробництві, що сталися з працівниками суб’єктів господарювання Київщини, в т. ч. 28 смертельних та 4 групових (проти 28 смертельних та 2 групових нещасних випадків за аналогічний період попереднього року).

За його словами, зберігається позитивна динаміка щодо зниження кількості повідомлень про нещасні випадки. Так, за сім місяців поточного року їх надійшло на 14% менше, ніж за аналогічний період попереднього. За результатами розслідування нещасних випадків, в тому числі тих, що сталися в попередньому році, до реєстру внесено 97 нещасних випадків, які комісіями з розслідування були визнані пов’язаними з виробництвом.

Олексій Савченко додав, що у страхових нещасних випадках постраждало 115 працівників, з яких 5 – із смертельним наслідком, що сталися в Бориспільському, Києво-Святошинському районах (по 2 смертельно травмовані особи) та в м. Біла Церква.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року стан загального страхового травматизму залишився на тому ж рівні, зі смертельним наслідком зріс на 25 %.

В цілому, при сталому показнику виробничого травматизму у поточному році, в окремих районах Київської області спостерігається збільшення кількості постраждалих осіб у страхових нещасних випадках, зокрема у Броварському районі – на 108%, Бориспільському – на 125%, Васильківському – на 50% та місті Біла Церква – 14%.

За аналітичними даними найбільша кількість постраждалих осіб припадає на нещасні випадки, що зареєстровані у Броварському відділенні – 27 (23,5%), Києво-Святошинському – 17 (14,8%), Ірпінському – 10 (8,7%) та відділенні у місті Біла Церква – 16 (13,9%). Разом кількість травмованих по зазначеним відділенням складає понад 60% від загальної кількості постраждалих осіб за 7 місяців поточного року (115 осіб).

Найбільше у звітному періоді травмувалися робітники таких професій: контролер газового господарства (11), водій автотранспортних засобів (6), вантажник (6), оператор лінії у виробництві харчової продукції (4), електрогазозварник (3).

Серед причин нещасних випадків на виробництві переважають організаційні – вони складають 71,6% від усіх зафіксованих. Зокрема, йдеться про невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, обладнання та устаткування, неякісне розроблення інструкцій з охорони праці тощо.

Найбільш травмонебезпечними галузями економіки є: постачання електроенергії, газу, пари (травмовано 17 осіб проти 11), виробництво харчових продуктів (13 проти 11), будівництво (12 проти 14, в т. ч. 2 смертельних); транспорт (10 проти 9, в т. ч. 1 смертельний); сільське господарство (10 проти 14). Загальна кількість травмованих працівників, працюючих на підприємствах вищезазначених галузей складає 54% .

За сім місяців 2018 року службою страхових експертів здійснено 218 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних умов праці на робочих місцях у страхувальників Київщини, під час яких виявлено 1062 порушення законодавства про охорону праці, внесено 213 подань роботодавцю.

Винесено 13 постанов про накладення адміністративного стягнення на роботодавців за несвоєчасне надання повідомлень про нещасний випадок на виробництві на суму 1955 грн. Проводилась інша робота з профілактики страхових випадків.

«Служба страхових експертів з охорони праці управління і надалі продовжує активну профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці», - підсумував Олексій Савченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень