Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На автошляхи Київщини виїхало понад 11 тисяч водіїв- початківців

Дата: 05.06.2019 08:49
Кількість переглядів: 2069

Отримання посвідчення водія вперше - одна із найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС. З початку 2019 року за результатами проведення в територіальних сервісних центрах МВС перевірки знань учнів автошкіл 11,5 тисяч кандидатів у водії отримати своє перше посвідчення на право керування транспортними засобами.

За 4 місяці нинішнього року навчальні заклади Київської області, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації кермувальників, закінчили 25 тисяч осіб. В ТСЦ МВС Київської області у потенційних водіїв прийнято 14 з половиною тисяч теоретичних і проведено майже 22 тисячі практичних екзаменів.   Головні чинники, які часто-густо заважають майбутньому водієві скласти іспит - це не в достатній мірі засвоєні Правила дорожнього руху і невміння ними послуговуватись на практиці, а також надмірне хвилювання та  невпевненість в собі. Для успішного проходження всіх етапів випробування комп’ютером і автодромом потрібно добре готуватися до зустрічі з екзаменаторами та взяти емоції під контроль.  

Набути впевненості у своїх знаннях і краще підготуватися до теоретичних та практичних іспитів можна, зокрема, й за допомогою наших сервісів. На сайті Регіонального сервісного центру МВС в Київській області є інструкція «Як стати водієм?» та онлайн-тренажер, що дозволяє перевірити знання Правил дорожнього руху і повністю імітує умови, в яких громадянин складатиме іспити. Якщо відповісти на 20 запитань з теорії, вибраних системою ран домно (у довільному порядку), та зробити при цьому не більше двох помилок і не більше трьох під час практичних іспитів з керування транспортним засобом, то за результат реальних екзаменів можна не хвилюватись. З повним переліком вправ та типовими помилками, що їх припускаються кандидати у водії, можна ознайомитись у чек-листі Головного сервісного центру МВС. 

Також наша онлайн-платформа дозволяє обрати навчальний заклад у всеукраїнському переліку автошкіл, ознайомитись з кількістю академічних годин, що їх доведеться відвідати і відпрацювати кожному учню, та схемами маршрутів практичної частини іспитів.

Докладну інформацію можна знайти у розділі АВТОШКОЛИ

Нагадаємо, що вперше посвідчення водія видається терміном на 2 роки з обмеженим правом керувати транспортним засобом, під яким мається на увазі заборона перевищувати швидкість 70 км/год. Таке посвідчення змінюється на постійне без складання іспитів у разі відсутності або наявності не більше 2-х адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. У разі вчинення протягом двох років з дня видачі посвідчення водія трьох і більше адміністративних порушень обмін першого посвідчення на постійне здійснюється зі здачею теоретичного і практичного іспитів у територіальному сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше і були позбавлені права на керування, не відбувається. Поновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом перенавчання в автошколі, після складання іспитів та отримання нового водійського посвідчення, яке вважатиметься виданим вперше – знову на 2 роки.


В історії запровадження  водійських прав не все так чітко і однозначно, як у сучасних правилах отримання документа. Адже на сьогодні не збереглося жодного документа, який би підтверджував  точну дату видачі перших у світі водійських прав. Існує кілька версій походження водійського посвідчення абсолютно не залежні один від одного.

 Одним з перших документів, що збереглися до наших днів, є ліцензія, видана1888 року німецькому винахіднику сучасного автомобіля Карлу Бенцу  . У ній чітко перераховувалися всі умови, необхідні для здійснення руху вулицями міста. Motorwagen Бенца був першим в світі автомобілем з двигуном внутрішнього згоряння. Шум і запах його авто призвів до скарг громадян герцогства Баден. Тому винахідник подав запит і одержав письмовий дозвіл від Міністерства внутрішніх справ на право керування своїм автомобілем на дорогах загального користування Великого герцогства Баден. Однак це ще не був прототип посвідчення водія.

Перше водійське посвідчення розпорядився видати префект поліції Парижа Луї Лепін, а саме 14 серпня 1893 року. Правда це була «довідка про здатність керувати транспортним засобом з механічним мотором». Тоді подібні довідки видавалися без будь-яких іспитів, для їх отримання кандидат був повинен лише продемонструвати вміння управляти власним автомобілем. І лише через шість років, навесні 1899 року у Франції вийшов декрет, що засновував перший в історії іспит на вміння керувати автомобілем. Приблизно в ці ж роки аналогічні документи з'явилися у Сполучених Штатах Америки - в Бостоні.

Стежте за новинами сервісних центрів МВС на нашому сайті та на офіційній сторінці у Facebook .

Отримати додаткову інформацію та консультації можна за телефоном (044) 290-19-88 та на  Facebook -сторінці Головного сервісного центру МВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень