Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ З НАГОДИ 32-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 18.04.2018 08:37
Кількість переглядів: 552

Біля двох мільйонів постраждалих від Чорнобильської катастрофи нараховується на сьогоднішній день.  Майже за два роки  втрати серед учасників ліквідації наслідків аварії становлять – 13 713 осіб, серед потерпілих  – 111784 особи, серед ядерників – 591 особа. Такі цифри озвучив Іван Дерда, голова Всеукраїнської спілки інвалідів Чорнобиля на засідання круглого столу з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи, яке відбулося в Верховній Раді з дня нагоди роковин. 

За його словами, люди, які брали участь в ліквідації наслідків та які є постраждалими від цієї страшної катастрофи, потребують  уваги з боку держави.

Саме тому на засіданні за підтримки першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко та голови комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артура Палатного  піднімалися дуже нагальні питання щодо соціального захисту та пенсійного забезпечення, надання якісних соціальних послуг, медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення, підтвердження статусу учасника ліквідації наслідків аварії, виконання законодавства в сфері пасажирських перевезень автомобільним та залізничним транспортом, забезпечення житлом та надання житлово-комунальних послуг та інші.

Іван Дерда, зазначив, що досі залишається гострим питання верифікації постраждалих під час переходу з категорії в категорію. А це в свою чергу призводить до масового позбавлення статусу громадян та численних скарг до органів влади.

Водночас він подякував чиновникам, що працюють в Київський ОДА в департаменті соціального захисту населення, які сприяють вирішенню важливих питань, пов’язаних з Чорнобильською катастрофою.

 «Але цього досить не достатньо, тому що на законодавчому рівні мають бути вирішені всі нюанси, стосовно соціального забезпечення такої категорії громадян, які віддали своє здоров’я задля забезпечення захисту держави від масштабної катастрофи», – наголосив голова спілки інвалідів Чорнобиля.

«Ми працюємо в тісній взаємодії зі спілкою інвалідів Чорнобиля та прикладаємо максимум зусиль, щоб допомогти нашим чорнобильцям почуватися більш захищеними та затребуваними у суспільстві», – зазначив Ігор Мещан, директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень