Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інклюзивна освіта у Білоцерківському районі: разом крок за кроком

Дата: 05.02.2019 14:50
Кількість переглядів: 1235

Інклюзивна освіта в Київській області стрімко розвивається. Київщина посідає перше місце серед усіх областей України по створенню інклюзивно-ресурсних центрів. Наразі на Київщині функціонує 41 центр для дітей з особливими потребами. В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію учнів, але в той же час створює відповідні умови для отримання якісної освіти для таких дітей. Один із таких центрів розпочав роботу на початку вересня 2018 року і в Білоцерківському районі.

Центр розташовано на території опорного навчального закладу Шкарівська ЗОШ I-III ступенів на першому поверсі для зручності та доступності. Тут працюють вчителі-логопеди та практичний психолог. Всі фахівці мають досвід роботи з різновіковими групами дітей. 

В центрі створені належні умови для роботи з особливими дітками. Заклад оснащений сучасними меблями, реабілітаційним обладнанням, дидактичними та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою. Робота фахівців спрямована як на інтелектуальний, так і на фізичний розвиток дітей. Тут і сенсорна кімната, яка використовується для терапії, відпочинку та розслаблення, і кімната для занять з реабілітологом, яка обладнана всім необхідним для відновлення і підвищення фізичної активності та працездатності, зміцнення м`язів тіла і відновлення фізичної активності, корекції координації рухів і відчуття рівноваги, і кімната для роботи дефектолога та логопеда, де проводяться корекційні заняття.  Це дає можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси та підвищувати мотивацію до навчання. 

До кожного учня тут знаходять особливий підхід, адже, як зізнаються працівники центру, завжди приємно бачити прогрес у дитячому розвитку.  Бо успіх у такій справі, залежить не від коштів, вкладених в обладнання чи ремонт, а від душі та майстерності педагогів. 

Наразі корекційно-розвиткові заняття відвідують вісім діток. Одинадцять дітей пройшли комплексну оцінку розвитку і отримали рекомендації щодо щодо програми навчання. Систематично також надаються консультації педагогічним працівникам зі шкіл району, а також батькам щодо позитивної мотивації в розвитку дітей та рекомендації щодо навчання та виховання. 

Додамо, що наразі у Білоцерківському районі проживає 20 дітей шкільного віку з особливими освітніми потребами. Інклюзивне навчання організовано у 10 закладах загальної середньої освіти, в яких навчається 20 дітей, введено 18 ставок асистентів вчителя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень