Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Київській області розпочали реалізацію програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»

Дата: 08.08.2018 09:19
Кількість переглядів: 903

У Київській області розпочато реалізацію програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». Пілотним районом у даному проекті на Київщині обрано Білоцерківський, а саме Пилипчанську, Биковогребельську та Поправську сільські ради. Головна мета програми - створення прозорої системи управління земельними ресурсами, що унеможливить будь-які зловживання та незаконні дії у цій сфері. Пілотні території, які обрані для участі у проекті, мають продемонструвати стандарти, до яких повинні дійти усі інші території регіону.

Що являє собою даний пілотний проект? Це п`ятирічна програма «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» (Land Transparensy).  Робота в рамках програми спрямована на технічну підготовку до відкриття ринку земель сільгосппризначення та кроків задля підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору та сільської місцевості в контексті децентралізації, посилення потенціалу органів місцевого самоврядування, передовсім, через поліпшення якості реєстрації земель та управління земельними ресурсами.

Зокрема робота будуватиметься за такими головними напрямками:

  • дистанційне зондування сільськогосподарських земель, оцифровування та векторизація планів паювання с/г земель, планів формування територій та іншої кадастрової інформації;
  • виконання кадастрових та картографічних робіт в пілотних сільрадах;
  • інвентаризація державних та комунальних земель, встановлення та реєстрація меж адміністративно-територіальних одиниць, виправлення помилок;
  • розробка та запровадження геопорталу з розпорядження земельними ресурсами;
  • покращення безоплатної юридичної допомоги у сфері земельних відносин.

У підсумку має бути створено інфраструктуру для забезпечення моніторингу земельних відносин, дистанційного зондування та оцифровки даних.   

До кінця 2018 року на Київщині це стосуватиметься лише вище зазначених  сільрад у Білоцерківському районі. Надалі буде обрано близько 50 пілотних об’єднаних територіальних громад та сільрад, на території яких у 2019-2020 роках, за розробленою у 2018 році методикою, відбуватиметься аналогічна робота. Додамо, що крім столичної області, у реалізації проекту приймають участь також Миколаївська та Львівська область.

7 серпня у Білоцерківській районній державній адміністрації відбулася презентація даного проекту та окреслено умови програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».  В числі учасників зустрічі - заступник голови Київської обласної адміністрації Іван Турчак, голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур, члени робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питання підтримки прозорого управління земельними ресурсами у Білоцерківському районі, голови місцевих рад, менеджмент проекту.

«Участь у даному пілотному проекті, що проводиться за підтримки Світового банку дозволить нам вийти на стандарти, що рано чи пізно діятимуть в Україні. Маємо розуміти, що там де є відкритість, там є і довіра. В кінцевому результаті ми повинні мати відкритий доступ до бази землі, що унеможливить будь-які незаконні дії та зловживання у цій сфері. Сподіваємось, це принесе відчутні результати», - зазначив Геннадій Джегур.

Додамо, що в Білоцерківському районі безпосередньо питаннями реалізації даного проекту опікуватиметься робоча група з опрацювання та комплексного вирішення питання підтримки прозорого управління земельними ресурсами, яку очолює перший заступник голови районної адміністрації Юрій Савчук. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень